Dragostea si ura sunt asemanatoare din punctul de vedere al proceselor celebrale, insa ura mentine o asemanare cu procesele responsabile de ratiune.

Rezultatele cercetarilor intreprinse de oamenii de stiinta de la Colegiul Universitar din Londra, citate de The Independent, dezvaluie ca exista o baza biologica pentru cele mai puternice emotii, iar acestea sunt corelate.

Studiind natura fizica a urii, cercetatorii au observat ca unele circuite nervoase responsabile pentru aceasta sunt solicitate si in cazul iubirii. Folosind un scaner celebral, s-au observat circuitele neuronale care devin active cand este privita o poza a unei persoane pe care subiectul o uraste. Unele dintre “circuitele urii” corespund si reactiilor afectuoase.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 17 voluntari, selectati in urma declaratiilor conform carora nutreau o ura adanca pentru o anumita persoana. Majoritatea a optat pentru un fost iubit/o fosta iubita sau un rival de la locul de munca, desi o femeie a numit un celebru politician.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.