Dupa 15 ani de cercetare si 55 de milioane de euro, un doctor francez a creat prototipul primei inimi artificiale din lume potrivita pentru transplant. La producerea ei au colaborat si inginerii de la compania aerospatiala EADS.

La treizeci de ani de la realizarea primului transplant de inima, specialistul cardiolog Alain Carpentier, seful sectiei de cercetare din cadrul spitalului Georges Pompidou din Paris, a prezentat prototipul primei inimi artificiale din lume, care poate fi produsa la scala industriala, informeaza cotidianul britanic “Telegraph” , citat de MEDIAFAX.

Inima artificiala, produsa in colaborare cu inginerii de la compania aerospatiala EADS, este un mecanism creat din titaniu, tesut de animale si tehnologie balistica. Realizarea si testarea ei au costat 55 de milioane de euro.

Prototipul reprezinta o replica perfecta a organului uman.

Este acoperit de un tesut care a fost tratat pentru a se evita respingerea de catre sistemul imunitar al pacientului-gazda, unul dintre cele mai mari riscuri ale transplanturilor. Datorita senzorului electronic de ultima generatie utilizat in tehnologia balistica, inima poate sa se adapteze instantaneu schimbarilor de presiune arteriala.

Sistemul cantareste aproape un kilogram si functioneaza pe baza de baterii care au o durata de viata de cinci ore.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.