In dragoste, doi inseamna o relatie, iar trei aglomeratie. Dar in prietenie, zece este numarul magic.

Conform unei descoperiri recente, suntem fericiti daca putem considera cel putin zece oameni drept prieteni, in timp ce aceia cu cinci sau mai putini apropiati nu sunt multumiti de colectivul in care se afla.
Studiul, citat de publicatia engleza Daily Mail, a avut ca esantion peste 1700 de oameni care au fost interogati asupra calitatii vietii lor si a situatiei relatiilor sociale mentinute. S-a descoperit ca cei mai multumiti au numerosi prieteni buni si isi gasesc constant unii noi. Desi nu se stie sigur daca prietenii sunt motivul pentru care suntem fericiti sau daca ne facem prieteni fiindca suntem fericiti, cercetatorii sunt convinsi ca relatiile apropiate trebuie intretinute.

Cercetatorii informeaza ca oamenii cu cinci sau mai putini prieteni au o sansa de 40% de a fi fericiti. Adica este mai probabil sa fie nemultimiti decat satisfacuti. Zece reprezinta numarul de prieteni datorita caruia probabilitatea de neferice scade.

Oamenii de stiinta au mai dezvaluit ca cei mai impliniti oameni sunt cei cu zeci de prieteni: 33 in cazul femeilor, 49 pentru barbati. Psihologul Richard Tunney, de la Universitatea Nottingham, afirma ca femeile, deci au mai putini prieteni decat barbatii, intretin legaturi sociale mai stranse.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.