Locuitorii din comuna covasneana Turia, care au preparat in urma cu o luna un bulz cu o lungime de 150,32 de metri, sunt invitati la un chef de o noapte intreaga dupa ce World Records Academy le-a omologat recordul, transmite NewsIn.
Primarul din Turia, Daragus Attila, a declarat joi corespondentului NewsIn ca bulzul a fost omologat miercuri, iar ca urmare a acestui fapt i-a invitat pe toti localnicii la un chef care va avea loc in preajma Revelionului. Potrivit lui Daragus, bulzul va fi cuprins in editia 2008 - 2009 a unei carti a recordurilor editata de World Records Academy, iar acest fapt are o importanta deosebita pentru imaginea comunei lor. Primarul a dat ca exemplu unitatea oamenilor in organizarea acestui eveniment, pentru care a fost necesara implicarea si organizarea satenilor.

Peste 300 de localnici din comuna Turia au reusit, in data de 14 septembrie, sa prepare un bulz lung de 150,32 de m. Bulzul a fost pregatit cu ocazia Zilelor comunei, iar pentru acesta a fost nevoie de 400 de kg de malai, 150 de kg de branza de oaie, 15 litri de ulei, 24 de kg de sare si 450 de litri de apa clocotita. Pentru a face acest bulz a fost nevoie de 75 de barbati, care au invartit cu spor in cele 15 ceaune pline cu mamaliga, iar la final acestia au impartit mamaliga cu facaletul pe sirul de mese lung de 150 de metri. Aici, aproape 300 de femei au presarat branza si au rulat bulzul. Din acesta au fost apoi pregatite 7.500 de portii care au fost rapid consumate de cei prezenti.

Recordul a fost certificat de specialistii de la Serviciul de Metrologie, care au masurat 150 de metri si 32 de centimetri de bulz.

Ideea ii apartine primarului Daragus Attila, care de cinci ani incoace a organizat acest eveniment cu ocazia Zilelor comunei. Anul trecut, bulzul a atins o lungime de 113 metri, iar cel de acum doi ani a depasit 81 de metri. Pentru omologarea noului record a fost formata o intreaga echipa, in care au fost inclusi un notar public, un reprezentant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, un membru din partea Autoritatii de Sanatate Publica, Politie si un membru al World Records Academy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.