Pe masura ce creierul uman dezvolta noi abilitati tehnologice, se departeaza tot mai mult de deprinderile sociale fundamentale, arata un studiu recent.

Specialistul in neurostiinta Gary Small, de la Universitatea din California, sustine ca mutatiile aparute in modul in care oamenii recolteaza informatiile si comunica intre ei in era tehnologiei conduc cu repeziciune la modificarea creierului uman, scrie Newsweek. „Creierul nostru n-a mai fost afectat atat de rapid si de dramatic decat poate doar atunci cand omul timpuriu a descoperit cum sa foloseasca o unealta. Pe masura ce creierul evolueaza si isi indreapta atentia spre noi abilitati tehnologice, el se departeaza de deprinderile sociale fundamentale.”

Acest lucru nu ar trebui sa surprinda insa, intrucat capacitatea creierului de a raspunde la diferiti stimuli este bine cunoscuta.

Muzicienii profesionisti au mai multa materie cenusie in regiunile cerebrale responsabile pentru coordonarea degetelor. Si asta pentru ca cu cat un om se dedica mai mult unei activitati, cu atat prind mai multa vigoare cararile neurale responsabile ce faciliteaza executia ei. Asa ca e normal ca semenii ce proceseaza un flux continuu de informatie digitala sa aiba mai multi neuroni pusi in slujba filtrarii acestor date.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.