Anjana, o femela cimpanzeu de la Institutul pentru specii pe cale de disparitie din SUA, a uimit o lume intreaga dupa ce a adoptat doi pui de tigru.

Anjana si-a asumat rolul de mama-surogat dupa ce micutii au fost separati de mama lor naturala, care devenise foarte agresiva in urma uraganului Hanah si prezenta un real pericol pentru puii ei.

Acest cimpanzeu special a fost o prezenta constanta in viata puilor de animale din diferite specii din cadrul Institutului pentru specii pe cale de disparitie din SUA, ea ingrijindu-se, in trecut, si de alti pui: de leu, leopard si urangutan.

"Anjana a fost ca o mama surogat pentru puii de leu, leopard si urangutan si a facut acelasi lucru si cu acesti pui de tigru albi", a declarat Dr. Bhagavan Antle, potrivit The Sun.

Anjana a fost crescuta de una din ingrijitoarele institutului, China, prin mainile careia au trecut zeci de pui de animale. Cu timpul Anjana a inceput sa copieze comportamentul stapanei si astfel a ajuns sa aibe grija de micutele animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.