O expozitie de pictura dedicata artistului Pablo Picasso, vernisata ieri la Paris in salile a trei muzee, a beneficiat de cea mai mare prima de asigurare din istoria evenimentelor de profil.
Pentru prima data in istoria artei, trei dintre cele mai importante muzee ale Parisului s-au asociat pentru a deschide cea mai importanta expozitie de arta moderna de pana in prezent. Considerate a fi "senzatia artistica" a sezonului, 210 dintre lucrarile geniului spaniol si ale pictorilor care l-au inspirat sunt expuse in Grand Palais, 40 de opere la Luvru, in timp ce Musée d'Orsay va gazdui aproximativ 50 de picturi. Alaturi de cele mai cunoscute opere ale lui Picasso se afla extraordinarele tablouri ale unor genii precum Titian, El Greco, Delacroix, Cezanne, Goya, Rembrandt, Renoir, Manet, Velazquez, Ingres, Degas si Van Gogh. Valoarea lor combinata este estimata la doua miliarde de euro, in timp ce cel mai scump tablou a fost evaluat la 100 de milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.