Papa a lansat duminica, intr-o bazilica din Roma, o lectura publica din Biblie, care va fi si un maraton televizat de sapte zile si sapte nopti ce acompaniaza sinodul numit "Cuvantul lui Dumnezeu", relateaza NewsIn.
Contrar lecturilor care vor fi facute de numeroase personalitati si anonimi, care vor citi pe rand cate un fragment din Biblie in basilica Sf. Croix de Jerusalem din Roma, prestatia Papei Benedict al XVI-lea a fost inregistrata intr-un palat apostolic la Vatican si proiectata pe un ecran din interiorul edificiului religios.

Papa a citit primele pagini din Geneza, in care se povesteste cum Dumnezeu a creat lumea in sase zile.

Prima scena difuzata de postul de televiziune italian RAI l-a inclus si pe cineastul Roberto Benigni, care a recitat fragmentul in care Cain il ucide pe Abel.

Un convoi al patriarhului ortodox Alexis II si un protestant i-au urmat papei. Musulmani, dar si evrei au trebuit sa participle la lectura. De la aceasta a lipsit insa Marele rabin al Romei, Riccardo Si Segni, care a considerat initiativa "prea catolica".

Initiativa coincide cu prima saptamana din sinodul convocat de papa pentru a discuta despre imprastierea "cuvantului lui Dumnezeu" si a mesajului Bibliei peste tot in lume.

Politicieni, artisti si sute de anonimi au fost voluntari la aceasta lectura intrerupta de interpretari muzicale.
In deschiderea sinodului de duminica dimineata, Papa Benedict al XVI-lea a pronuntat un discurs alarmant despre pierderea influentei crestine in Europa.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.