Iin urma marturiilor victimei pedofilului, anchetatorii au stabilit ca Paul Kidd, in varsta de 55 de ani, si-ar fi invitat chiar una dintre victime la ceai cu Regina Mama, la Clarence House. De asemenea, politia a stabilit ca barbatul, care nu a fost casatorit niciodata, a reusit sa isi ascunda mai bine de 30 de ani existenta dubla, fara ca cineva sa il suspecteze de ceva. A lucrat timp de noua ani pentru Regina si apoi pentru mama acesteia, fara sa dea de banuit ca ar fi atras sexual de minori. In tot acest timp, a facut parte din personalul care le-a asigurat serviciile unor inalti invitati ai Familiei Regale: presedintii americani Jimmy Carter si Ronald Regan, precum si alte nume importante ale politicii mondiale. Mai mult, se pare ca fostul valet se lauda in cercurile de cunoscuti ca ar fi facut parte din personalul de serviciu al Printesei Diana, cu cateva luni inaite ca aceasta sa se casatoreasca cu printul Charles.

In urma unei perchezitii la domiciliul lui Kidd, din regiunea britanica Stalybridge, politia a descoperit nu mai putin de 9.000 de fotografii si casete pornografice cu minori. Oamenii legii au reusit sa identifice cativa dintre acestia si sa le inregistreze marturiile.
In timpul anchetei, Kidd si-a recunoscut vina cu privire la 29 de acuzatii sexuale in cazul a trei baieti, abuzati in perioada decembrie 1974 - ianuarie 2008.