Din 1 ianuarie 2006 si pana in prezent, 49 de bebelusi au murit la Institutul de Stiinte Medicale (ISM) din New Delhi, unde erau supusi unor teste clinice

Aici au fost folositi drept cobai, pe ei fiind testate o serie de medicamente trimise de laboratoare straine, precum cele elvetiene "Novartis" sau "Roche".

In doi ani si jumatate, departamentul de pediatrie al spitalului a facut o serie de 42 de teste pe 4142 de bebelusi, peste jumatate dintre ei fiind mai mici de un an.
In replica, ISM a precizat ca o parte din copiii decedati erau oricum grav bolnavi, moartea acestora fiind iminenta.

"Noi nu am facut altceva decat sa incercam un nou tratament care ar fi putut sa le amelioreze situatia", a declarat un purtator de cuvant de la ISM. In medie, 40% din cheltuielile necesare intrarii pe piata a unui medicament sunt consacrate testelor clinice. In India, cobaii medicali costa cu pana la 60% mai putin decat in tarile occidentale. Atrasi de compensatiile financiare, pacientii saraci si analfabeti sunt primii care accepta sa fie supusi unor astfel de incercari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.