Politia bosniaca a arestat un porumbel, dupa ce a descoperit ca detinutii il foloseau pentru a introduce droguri intr-una dintre principalele inchisori de maxima securitate din Bosnia, relateaza AFP, potrivit NewsIn

"Gardienii au suspectat pasarea de implicare in trafic de droguri, dupa ce au observat patru detinuti vizibil drogati la putin timp dupa ce porumbelul se oprise pe pervazul unui geam al inchisorii", a declarat un responsabil al penitenciarului, Josip Pojavnik.

In urma analizelor medicale, s-a dovedit ca cei patru luasera heroina, a declarat responsabilul inchisorii din Zenita, precizand ca au fost luate masuri disciplinare impotriva lor.

Potrivit sursei, drogul era transportat in saculeti legati de piciorusele acestui porumbel voiajor, oficial acceptat de administratia inchisorii ca animal de companie al unuia dintre detinuti. "Credem ca porumbelul transporta drogul din Tuzla", localitate aflata la 70 kilometri nord-est de Zenita, a spus sursa.

Pasarea a fost plasata in arest de politie, care a lansat o ancheta pentru identificarea celor care ii "furnizau" drogurile. "Nu stim ce sa facem cu porumbelul, dar deocamdata va ramane in spatele gratiilor", a spus responsabilul.

In urma aceastui incident, administratia penitenciarului va pune capat unui proiect de crestere a porumbeilor, demarat in cadrul planului de reabilitare a detinutilor, chiar daca porumbelul infractor nu facea parte din acest program.

Un caz similar a fost depistat anul trecut intr-o inchisoare din Brazilia, unde porumbei voiajori erau folositi pentru transportarea drogurilor, dar si a telefoanelor mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.