Cercetatorii britanici sustin ca oamenii au o capacitate innascuta de a putea face calcule, chiar daca nu si-au insusit limbajul prin care sa si poata exprima acest lucru, dupa ce au facut un studiu in randul mai multor copii aborigeni din Australia
Specialistii au descoperit ca micutii aborigeni australieni, din al caror limbaj lipsesc cuvintele care sa exprime cifre, se descurca la fel de bine ca si ceilalati copii, relateaza BBC. Rezultatele studiului contrazic insa alte studii anterioare potrivit carora, cuvintele erau decisive pentru dezvoltarea capacitatilor de numarare.
Studiul a fost facut in randul a 45 de copii indigeni australieni cu varste cuprinse intre patru si sapte ani, iar rezultatele au fost comparate cu cele ale unui studiu facut in randul mai multor copii din orasul Melbourne care vorbesc limba engleza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.