Atentie, Mickey Mouse, Alba ca Zapada, Cenusareasa si restul personajelor animate marca Walt Disney! Italienii vin din urma!
Cel putin asa isi propun edilii Romei, hotarati sa detroneze atat Disneyland-ul din SUA, cat si pe cel de la Paris. Nemultumiti de scaderea numarului de turisti care le calca „pragul”, in ciuda minunatiilor arhitectonice ce le impanzesc capitala (de la Colosseum la maiestuoasele palate in stil renascentist), italienii s-au hotarat sa dea „marea lovitura” cu o varianta proprie a Disneyland-ului.
Noul parc de distractii, pentru care edilii trebuie sa stranga aproximativ 800 milioane de euro din investitii private, ar trebui sa vada lumina zile in maxim patru ani. Intentia autoritatilor locale de a „revitaliza” turismul ia in calcul tocmai pasiunea strainilor pentru istoria maretului Imperiu Roman. De aceea, intregul proiect se va baza pe ideea introducerii vizitatorilor in atmosfera acelor vremuri. De la un Colosseum in miniatura - unde vor putea asista la lupte intre gladiatori sau dintre gladiatori si animale salbatice -, pana la urmarirea unor scene celebre, imortalizate de-a lungul vremii in atatea filme, precum asasinarea lui Iulius Cezar, turistii vor avea un program plin.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.