Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat joi, la iesirea de la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), ca recursul gruparii sale a fost admis, iar Steaua va primi punctele inapoi, in vreme ce el nu va mai fi interzis pe stadioane, ci va ramane doar cu o suspendare de sase luni.
"S-a decis admiterea recursului facut de Steaua. Se anuleaza deciziile Comisiilor de Apel si de Disciplina. Steaua nu mai e suspendata, nici U Cluj. Se anuleaza si decizia ca Gigi Becali nu mai are voie pe stadioane doi ani. In loc de asta am primit o suspendare de sase luni in care nu am voie sa merg la cabine sau sa reprezint clubul", a spus Becali.

Acesta a mai afirmat ca presedintele FRF, Mircea Sandu, va lua masuri aspre impotriva celor de la CAF, care au dat dreptate Stelei: "Baietii astia de la CAF au avut onoare. Mircea Sandu nu e aici si probabil o sa-i dea in cateva zile afara pentru ca nu vor sa-i execute ordinele. Daca nu erau astia baieti de onoare, mentineau toate deciziile. Cu Becali s-a rezolvat, dar ramane o problema in fotbalul romanesc. A fost o regie si o masinatiune de nici in filme nu vezi asa ceva, dar nu a fost facuta de conducerea FRF, ci doar de o singura persoana, care a vrut sa dea Steaua afara din Liga si sa joace in locul ei Rapidul, pentru ca asta se intampla sigur. Dimineata a vorbit Argaseala la UEFA si i-au spus ca daca se mentine decizia din tara o sa ne dea afara din cupele europene. Eu stiu tot, dar acum nu pot sa va spun nimic".

Intrebat daca giulestenii sunt regizorii acestei "masinatiuni", seful Stelei a spus: "Taher nu are nicio treaba. Are vreunul putere in afara de Mircea Sandu? Doar el poate sa faca asa ceva! Probabil ca pana sambata o sa dea afara toata comisia, dar mai vorbim peste sase luni, cand am eu voie, la Adunarea Generala. Eu o sa incep deja sastrang semnaturi, o treime, si mai vedem atunci. Ce se intampla in fotbalul romanesc e strigator la cer! Se manipuleaza comisiile. Regret ca l-am sustinut pe Mircea Sandu la alegeri, dar mai vedem. Normal ca am avut emotii, pentru ca stiam toata masinatiunea, stiam tot".

Decizia luata de CAF este, conform spuselor lui Gigi Becali, "definitiva, irevocabila si executorie".
Comisia de Apel decisese la 23 iunie sa mentina decizia Comisiei de Disciplina, care hotarase ca Steaua sa fie sanctionata cu sapte puncte de penalizare, in vreme ce patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, avea interdictie timp de doi ani pe stadioane si trebuia sa plateasca o amenda de 200.000 de lei dupa cazul "Valiza". Formatia Universitatea Cluj a fost de asemenea penalizata cu sase puncte, iar presedintele Anton Dobos primise aceeasi sanctiune ca Gigi Becali. Implicati in scandal, fotbalistii Gigel Coman si Petre Marin au fost suspendati si ei cate sase luni si au primit fiecare cate o amenda in valoare de 180.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.