Presedintele pesedist al Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a cerut in instanta scoaterea de sub sechestru a bunurilor sale.
Masura de sechestru asigurator a fost luata de procurorii DNA in noiembrie 2005, atunci cand a inceput urmarirea penala in dosarele pentru care mai apoi Oprisan a fost trimis in judecata. Numai ca sechestrul a fost aplicat tardiv, deoarece liderul pesedist isi pusese o mare parte a averii la adapost. Astfel, vila de la Bolotesti, estimata la 10 milioane de euro, se afla deja in proprietatea mamei sale.

La acea vreme, Marian Oprisan mai avea pe numele sau doar doua apartamente in Focsani, obtinute in 1990 si 1995, precum si un teren de 7.565 mp in Crangul Petresti, la trei kilometri de Focsani. Al treilea apartament, tot din Focsani, pe str. Timotei Cipariu, fusese cedat dupa divort de fruntasul pesedist fostei sale sotii, Ofelia. De fapt, aceasta solicitare de scoatere de sub sechestru a bunurilor sale vizeaza cu predilectie terenul de la Crangul Petresti, care valoreaza in prezent peste 1,5 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.