Familia lui Dan Voiculescu - prin SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA - va trebui sa returneze Academiei Romane terenul pe care l-a primit in arenda.
Este vorba despre 2.700 de hectare situate in judetele Giurgiu, respectiv in comunele Baneasa si Gostinul. Contractele de arenda - incheiate pe o durata de 20 de ani, cu dreptul prelungirii pentru inca 20 - ar putea fi nule de drept, daca se tine cont de faptul ca Academia Romana, la randul sau, nu detine in mod legal terenul.

Aceasta este concluzia Ministerului Agriculturii, care a dispus un control dupa ce in ziarul Gandul a aparut articolul “Familia lui Dan Voiculescu a devenit... arendasul Academiei Romane”. Controlul a fost efec­tuat la Agentia Domeniilor Statului (ADS), institutia de la care Academia Romana a primit, in mod gratuit, terenul in cauza.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.