Peste 646 de tone de deseuri electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) au fost adunate de la populatie, pe 19 aprilie, in cadrul campaniei "Marea debarasare", dupa ce anul trecut, pe 3 noiembrie, bilantul a fost de peste 600 de tone, a anuntat, miercuri, ministrul Mediului, Attila Korodi.
Actiunea de colectare a deseurilor, organizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, s-a desfasurat in 110 orase cu mai mult de 20.000 de locuitori.

In clasamentul pe judete, cea mai mare cantitate de DEEE, aproximativ 71 de tone, a fost colectata in Suceava, in timp ce in Valcea nu s-a strans nici macar o tona de deseuri, potrivit datelor Agentiei Nationale de Protectie a Mediului.

In Capitala au fost colectate 100 de tone, jumatate din aceasta cantitate numai din sectorul 1.
Potrivit ministerului Mediului, campania "Marea debarasare" va continua in toamna, cand, tot timp de o zi, vor fi colectate DEEE din orase, dar si din mediul rural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.