Niciun scenariu al comandamentului NATO nu prevede inchiderea aeroporturilor, a subliniat, astazi, Micula, care a facut precizarea ca aeroportul Baneasa va fi utilizat "prioritar" pentru parcarea aeronavelor oficiale ale delegatiilor, toate zborurile fiind concentrate pe Otopeni.

Baneasa va fi utilizat "prioritar pentru aeronavele pe care le vom parca acolo", a explicat secretarul de stat. "Din punctul nostru de vedere, aeroporturile sunt deschise, cu nuanta concentrarii traficului pe Otopeni si practic aici se incheie discutia pe inchiderea traficului pe aceste aeroporturi", a punctat oficialul.

"Nu exista o decizie de a inchide aceste aeroporturi si nici nu va exista o asemenea decizie. Otopeniul va fi mai aglomerat decat in mod obisnuit timp de cate va zile, dar am toata incredrea ca ne vom putea organiza incat sa faca fata volumului de trafic", a declarat Victor Micula.

Secretarul de stat este convins ca vor putea fi asigurate conditii de securitate optime, in ciuda aglomerarii din acea perioada de pe Otopeni.

Romania se pregateste sa gazduiasca, in perioada 2-4 aprilie, aproximativ 6.500 de oaspeti straini, dintre care 3.500 de jurnalisti. Summitul de la Bucuresti este considerat cel mai mare din istoria Aliantei.

In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la summit vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana.