Posibila numire a lui Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE a provocat reactia a doi fosti sefi ai spionajului romanesc.
Ultimul sef al spionajului romanesc, Claudiu Saftoiu, ex-consilierul politic al presedintelui Traian Basescu, a dezvaluit, in premiera vineri, momentul demisiei sale din primavara acestui an. Daca la momentul controversatului episod, Claudiu Saftoiu a evitat detaliile, intr-un editorial publicat de “Jurnalul National” ofera amanunte. Practic, fostul sef al SIE confirma ceea ce a scris Cotidianul la momentul demisiei: faptul ca seful statului i-a cerut in mod expres acest lucru. “Era ora 11.30. La 19 martie 2007. Exact in dimineata zilei in care 'Adevarul>> a publicat stenograma audierii mele la comisia lui Dan Voiculescu”, scrie Saftoiu. Ex-consilierul prezidential simte nevoia unei precizari: nu s-a intilnit niciodata cu Dan Voiculescu - “nici atunci, nici pina azi”.

Referindu-se la audierea din comisie, Claudiu Saftoiu mentioneaza ca a spus lucruri care ulterior au fost “confirmate cu virf si indesat ca fiind adevarate si obligatoriu de aflat de multa lume interesata”. Inca director al SIE, Saftoiu explica faptul ca i-a propus lui Traian Basescu “doua variante de criza mediatica”. Adica: “Sa initiem un demers referitor la reformarea serviciilor de informatii romanesti” si a doua varianta: “Demisionez”. Traian Basescu i-ar fi replicat: “De ce nu ai inceput cu prima varianta? Da-ti demisia!... Da-ti demisia! Tot mandatul meu de presedinte voi avea o problema din cauza lui Claudiu Saftoiu!”. Acum ii propune un exercitiu de memorie: “Domnule Basescu, ati acceptat ca PNR sa intre in PD! Partidul lui Magureanu, omul care ne-a batut, la Revolutie!! De ce ? Dumneavoastra ori sinteti cu romanii, ori cu rusii, ori cu americanii? Atunci a zis ca nu e nici o problema”. Lui Ungureanu ii transmite “mult succes. Si ingrijorare. Mult mai multa”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.