Cunoscut pina acum in presa straina pentru activitatea sa la Steaua, ca personaj „exotic“ al lumii sportive, Gigi Becali incepe sa fie prezentat si in calitatea sa de om politic, cu sanse in cursa electorala.

Agentia franceza de stiri France Presse a dat publicitatii un interviu cu cel pe care il numeste "populistul Gigi Becali, care viseaza sa fie «salvatorul» tarii". AFP mentioneaza faptul ca Becali, proprietarul unei averi de un miliard de euro, "a devenit, in cursul a doi ani, omul politic cel mai popular din Romania, dupa dl Basescu".

AFP isi continua comentariul: "Pentru acest fost pastor care se declara «profund credincios» si isi presara discursul cu referinte biblice, explicatia este simpla: «A fost vointa lui Dumnezeu»". In cuvintele lui Becali - "Cind am devenit bogat, am intrebat: Dumnezeule, de ce mi-ai dat toate aceste bogatii? Si el mi-a spus: intra in politica si salveaza-ti poporul!".

"Sfintul Gheorghe"

Agentia franceza arata ca Becali, "acuzat de a se fi imbogatit dedindu-se la speculatii imobiliare nu tocmai ortodoxe, asigura ca e vorba doar de birfe". "Desi se defineste drept un om de dreapta si se compara cu «Sfintul Gheorghe in lupta cu diavolul», respectiv «comunismul», el respinge acuzatiile de extremism din media", arata agentia. Becali i-a asigurat pe ziaristi ca nu are nimic impotriva homosexualilor, chiar daca homosexualitatea este "un pacat".

De ce e interesant

Stephan Ghavarian, seful biroului AFP din Romania, ne-a explicat de ce i s-a parut interesant sa prezinte personajul Becali pentru publicul international: "In sondajele privind increderea populatiei, el apare al doilea, in urma lui Basescu. Nu discut despre metodele sale, dar pentru mine era important sa prezint un astfel de personaj, care ar putea obtine, daca ar fi miine alegerile la nivel european, patru, cinci sau sase locuri in Parlamentul European".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.