Ministerul Finantelor a intocmit deja citeva variante de modificare a taxei auto, una fiind extinderea acesteia si la masinile inmatriculate.

Ministerul Finantelor are deja variantele de modificare a taxei de prima inmatriculare, acestea urmind sa fie prezentate premierului Tariceanu, care va fi sau nu de acord ca acestea sa fie propuse Comisiei Europene, au declarat ieri surse guvernamentale. Pentru prima data, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si-a aratat disponibilitatea de a modifica aceasta controversata taxa.

Una dintre aceste variante, care a fost mentionata de surse de la Bruxelles, ar fi ca taxa sa fie extinsa, adica sa fie aplicata ori de cite ori se inmatriculeaza o masina veche in Romania, pentru a nu mai exista discriminari intre masinile la mina a doua din import si cele inmatriculate deja in tara.

Ideea a fost avansata la inceputul anului de insusi ministrul Finantelor. El spunea ca o astfel de decizie ar fi prea grea pentru buzunarele romanilor, dar n-a exclus aplicarea ei daca Guvernul nu se intelege cu UE. Atit ministrul Finantelor, cit si premierul Tariceanu au respins categoric orice idee legata de renuntarea la taxa de prima inmatriculare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.