La sfarsitul saptamanii trecute, la Ankara, in Turcia, s-a defasurat Adunarea Generala a Asociatiilor Barourilor din Balcani si zona Marii Negre, la care au participat reprezentanti ai avocatilor din Turcia, Bulgaria, Romania, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Albania si Republica Moldova. Delegatia romana a fost condusa de Cristian Iordanescu, decanul Baroului Bucuresti.

Cu ocazia lucrarilor, in afara de alegeri, au fost stabilite si directiile de colaborare viitoare. Odata cu expirarea mandatului Turciei la presedintia Asociatiilor Barourilor din Balcani si zona Marii Negre (perioada in care conducerea a fost detinuta de Ahssen Vedat Cosar, presedintele Baroului Ankara), noua conducere va fi impartita, in urmatorii doi ani, de Romania si Bulgaria, prin doi co-presedinti. Romania va fi reprezentata de Cristian Iordanescu, iar Bulgaria de Natalia Tzenova, presedintele Baroului din Sofia.

Totodata, participantii la lucrari au adoptat un protest legat de persecutiile la care sunt supusi avocatii din Georgia si Republica Moldova, carora le este impiedicata exercitarea libera a profesiei. In protest sunt acuzate grave imixtiuni ale respectivelor state in exercitarea acestei profesii liberale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.