Bacalaureat 2022. Absolvenții claselor a XII-a care în această sesiune nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat pot fi admiși la o instituție de învățământ superior și fără BAC.

Bacalaureat 2022. Facultăți la care poți aplica fără BAC

Tinerii care au susținut în acest an examenele de Bacalaureat, însă nu le-au susținut cu succes au parte de o nouă șansă. Aceștia pot aplica la unele facultăți chiar și fără diploma de Bacalaureat. Aceștia pot urma cursuri organizate în cadru colegiilor universitare, având o durată de 1-3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.

Este vorba despre învățământul terțiar nonuniversitar, care este organizat la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat.

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost afișate pe 27 iunie, iar absolvenții nemulțumiți de notele obținute au avut posibilitatea să depună contestație. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 1 iulie. Cei care au picat în această sesiune, mai au o șansă în sesiunea din august-septembrie.

Retail jobs

Lista facultăților la care poți aplica fără Bacalaureat


  1. Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB

  2. Universitatea "Spiru Haret" București – Colegiul Universitar "Spiru Haret"

  3. Universtatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învăţământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT

  4. Universitatea din Pitești – Colegiul UPIT

  5. Universitatea "Eftimie Murgu" – Colegiul Terțiar Nonuniversitar "Eftimie Murgu" Reşiţa

  6. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN

  7. Universitatea "Ovidius" din Constanţa – Colegiul Universității Ovidius

  8. Universitatea Danubius Galaţi – Colegiul Danubius

  9. Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET

Citeste si:
Note Bacalaureat 2022. Află AICI rezultatele la BAC
Note Bacalaureat 2022. 162 de...

Rezultate Bacalaureat 2022. În România sunt 162 de medii de 10

Cîmpeanu a anunțat că în acest an, în România au fost înregistrate 162 de medii de 10. Județele cu cele mai multe medii maxime sunt București, cu 30 de medii de 10, Prahova, cu 15, Galați și Vâlcea, cu câte 9, Cluj și Iași, cu câte 8. Oficialul a spus că există și județe în care nu s-a luat nicio medie de 10. Acestea sunt Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Tulcea.

Peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat din acest an. Rata de promovare din acest an este de 73,3% - cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

Rezultatele la Bacalaureat 2022 pot fi consultate pe bacalaureat.edu.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.