Examenele de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, s-au încheiat cu succes. Rata de promovare a examenelor este de 32,5%, cu 2,2% mai mult față de sesiunea de toamnă din 2021 (30,3%). Ministerul Educației a menționat că în acest an s-a înregistrat cea mai ridicată rată de succes în sesiunile de toamnă din anul 2009.

Bacalaureat 2022. Rata de promovare din sesiunea de toamnă

Rezultatele la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, afișate astăzi sunt cele înainte de contestații. Ca și în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaților.

În total, elevi promovați au fost 9.271, dintre care 6.412 candidaţi sunt din promoţia 2021 - 2022, iar 2.859 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de promovare pentru promoția curentă este de 34,1%, iar pentru promoțiile anterioare - 29,5%. În județul Călărași s-a înregistrat o rată de promovare de 26,6%.

La probele scrise ale examenelor de Bacalaureat s-au prezentat 28.496 de candidaţi din totalul celor 34.823 de candidaţi înscrişi. 112 candidați au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Din această cauză, aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute, aceștia pot depune contestații astăzi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format clasic/letric, cât și în format electronic. Pentru aceasta este nevoie ca elevii să completeze, să semneze și să depună/transmită în format electronic inclusiv o declarație-tip în care să menționeze faptul că au luat cunoștință că nota obținută în urma soluționării contestației este finală și poate influența media prin creșterea sau descreșterea acesteia.

După soluționarea contestațiilor, care au loc în intervalul 1 - 2 septembrie, rezultatele finale se vor afișa în data de 3 septembrie.

Media minimă de promovare a Bacalaureatului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare examen de Bacalaureat este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Citeste si:
Rezultate Bacalaureat 2023. Rata de promovare este de 29,8%
Rezultate Bacalaureat 2023....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.