Ministrul Sănătății a emis ordinul care prevede modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial. Autoritățile anunță că în termen de șapte zile, pastilele trebuie să ajungă în farmaciile comunitare.

Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite în farmacii

„În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ordinului emis de ministerul Sănătății, medicamentele vor fi distribuite în mod gratuit oamenilor de către farmaciile comunitare. Lista farmaciilor poate fi consultată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu.

Pentru a putea primi pastile de iodură de potasiu 65 mg, românii trebuie să se adreseze medicului de familie, care trebuie să le elibereze o prescripție medicală. În baza acestei recete, farmaciile vor elibera pastilele de iodură de potasiu 65 mg care le revin, potrivit comunicatului.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, mai precizează ministerul.

Beneficiile iodului în organism

Prezența iodului în organism este necesară pentru dezvoltarea fizică și mintală a fiecărui om în parte. Lipsa acestuia duce la afecțiuni grave, mai ales în cazul copiilor. Iodul este benefic pentru reglarea funcționării glandei tiroide. De asemenea, iodul ajută la utilizarea optimă a caloriilor, evitând depunerea de grăsimi. Iodul este un real beneficiu și pentru dantură, piele și păr. O cantitate suficientă de iod în organism își va face piele mai sănătoasă și strălucitoare și părul mai rezistent.

Citeste si:
Dan Negru, salvat de soția sa în vacanța din India. Prin ce...
Dan Negru, salvat de soția sa...

În cazul în care vrei să îți aprovizionezi organismul cu iod din produsele alimentare, poți opta pentru consumul de alge marine, creveți, produsele lactate, ouă și sarea iodată. Pe lângă proprietățile sale nustritive cu iod, acestea sunt produsele necesare pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.