Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii care se vor implica în asamblarea testelor COVID pe bază de saliviă vor primi în schimb zile de concediu.

Profesorii vor primi zile de concediu dacă se implică în asamblarea testelor de salivă

Sorin Cîmpeanu a declarat că cadrele didactice care se vor implica în asamblarea testelor pe bază de salivă destinate pentru testarea elevilor, vor primi în schimb zile de concediu. Ministrul a precizat că acesta este un efort din partea profesorilor pentru siguranța elevilor și a întregului proces educațional și îl apreciază.

Cîmpeanu a menționat că asamblarea testelor pe bază de salivă a fost deja realizată în mai multe judeţe, potrivit news.ro.

“Acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (...) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

Directorii din școli vor coordona asamblarea testelor

Sorin Cîmpeanu a afirmat că directorul instituțiilor de invățământ este persoana responsabilă de coordonarea operaţiunii de asamblare a testelor destinate testării elevilor.

“Fiecare şcoală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei şcoli, va apela la colegi cadre didactice, va apela la personalul didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic şi, acolo unde există, un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, asistenţi medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a subliniat că este nevoie de acordul părinţilor pentru ca aceste teste să fie efectuate în școli, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, testele sunt oferite elevilor pentru a fi efectuate acasă, cu ajutorul părinţilor.

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.