Social 21 Mai 2020 10:18

Andrei Caramitru, membru USR, critică dur inițiativa Arhiepiscopiei Tomisului și, implicit, a lui ÎPS Teodosie, de a reface slujba de Paște, susținând că acesta sfidează regulile bisericii și pune în pericol oamenii.

Andrei Caramitru aduce injurii la adresa lui ÎPS Teodosie, spunând că este „nebun” și „rusofil”, care sfidează regulile bisericii și legii, iar acest lucru nu poate rămâne nepedepsit.

Nu cred că mai e nimic de comentat despre nebunul penal și rusofil din Constanța. Sfidarea regulilor bisericii și a legii însă nu pot rămâne nepedepsite. Cum poți tu sa decizi de capul tău să refaci Paștele - la o dată decisă de tine (!!!) - in mijlocul pandemiei, doar ca să sfidezi și să riști sănătatea oamenilor?”, a scris Caramitru.

Andrei Caramitru ține partea celor care critică BOR, spunând că aceștia sunt creștini și vor să revină la principiile Bibliei. Problema în acest caz, după spusele lui Caramitru, sunt preoții din BOR, care sunt „profund anti-creștini, anti-umanitate, anti-viață”.

Eu nu cred ca cei care critica BOR sunt anti-creștini, din contră - noi cerem doar să se revină la principiile din Biblie, atât. Problema e că prea mulți din BOR sunt profund anti-creștini, anti-umanitate, anti-viață”, a mai scris pe Facebook Andrei Caramitru.

ÎPS Teodosie sfidează propria biserică

Arhiepiscopia Tomisului va reface slujba de Paște și cu această ocazie, îi invită și pe credincioși să vină la biserică, pentru a lua lumină.

Într-un nou mesaj postat pe Facebook, Arhiepiscopia Tomisului anunță că va reface slujba de Paște, odată cu Odovania praznicului Învierii Domnului.

Arhiepiscopia Tomisului enumeră câțiva factori care au dus la această decizie:

”- miercuri, 27 mai, este Odovania (Încheierea) praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede același început ca în noaptea Învierii;
- sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști și de a duce, la casele lor, Lumina Învierii, ca pe un drum simbolic al urcușului spre Înviere;
- nu a fost posibilă pomenirea celor adormiți în cimitire la Paștele Blajinilor, urmare a interzicerii accesului publicului în cimitire;
- Arhiereul locului poate rândui zile de post, conform canoanelor bisericești;
- rânduiala Odovaniei Învierii practicată în Biserica Ortodoxă a Greciei.”

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.