Social 17 Martie 2020 15:14
Pandemia de coronavirus duce la anularea sau amanarea multor evenimente. Acum, Primaria Pitesti a anuntat ca va suspenda Simfonia Lalelelor.

Pe fondul masurilor care se impun pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus, Primaria Pitesti a decis sa suspende editia de anul acesta a Simfoniei Lalelelor.

Evenimentul ar fi trebuit sa aiba loc intre 24 si 26 aprilie. Editia de anul acesta ar fi fost cea de-a 43-a.

"Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia raspandirii virusului si, mai ales, din cauza avertismentelor primite din partea specialistilor privitoare la posibilitatea ca luna aprilie sa reprezinte cea mai sensibila perioada in criza epidemiei COVID 19", a transmis Primaria Pitesti intr-o postare pe Facebook.

Simfonia Lalelelor este cel mai cunoscut festival dendro-floricol din Romania, fiind organizat anual in municipiul Pitesti, incepand cu anul 1978.

In 1978, intre 6 si 9 mai, la Pitesti avea loc prima editie a „Simfoniei Lalelelor”. Evenimentul s-a bucurat de o selecta participare a mai multor unitati specializate din tara, precum si de aprobari elogioase, iar afluenta vizitatorilor a depasit cele mai optimiste estimari ale organizatorilor. Initiativa inimosilor peisagisti ai Pitestiului avea sa se transforme intr-o simfonie perena, arata adevarul.ro.

In ultimii ani, programul manifestarilor era deschis de o parada a florilor desfasurata intre sediul Primariei Pitesti si Complexul Expozitional Casa Cartii, la care luau parte sute de copii, elevi si prescolari de la unitati de invatamant din municipiu, dar si din alte localitati ale judetului Arges. La ceremonia oficiala de deschidere participau delegatii ale oraselor infratite cu municipiul Pitesti, reprezentanti diplomatici din mai multe tari, dar si reprezentanti ai unor institutii nationale, judetene si locale, arata stiripesurse.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.