Social 8 Martie 2020 14:16
Dupa ce Raed Arafat a cerut Metrorex sa vina cu masuri pentru diminuarea aglomeratiei de la metrou, in contextul coronavirusului, compania raspunde.

In cadrul unei interventii pentru Digi 24, directorul Metrorex, Mariana Miclaus, spune ca firmele ar trebui sa "regandeasca putin" programul pe care il au angajatii, pentru a diminua aglomeratia la orele de varf.

Acesta mai spune ca Metrorex afiseaza mesaje cu privire la virus in statiile de metrou si in trenuri, dar si ca masurile de dezinfectie au fost identificate. Cu toate acestea, directorul metroului spune ca nu poate fi restrictionat accesul calatorilor.

"Pentru fluxurile de calatori, noi circulam cu intreaga flota si ma gandesc ca impreuna cu colegii mei vom dispune masuri suplimentare. Cred ca si companiile ar trebui sa-si regandeasca putin programul astfel incat gradul de aglomeratie sa poata fi diminuat. Noi, in general, zilnic circulam cu capacitatea noastra maxima de trenuri", a declarat directorul Metrorex.

Aceasta spune ca nu poate fi restrictionat accesul calatorilor in statii, dar ca se vor cauta alte masuri. Miclaus mai declara ca fluxul pentru o singura statie poate ajunge la 18.000 de calatori intr-o zi.

Metrorex anunta ca se va incerca si fluidizarea calatorilor in statiile de corespondenta, cum ar fi Piata Unirii sau Piata Victoriei.

Raed Arafat, catre Metrorex: Sa nu fie o aglomeratie majora

Secretarul de stat in MAI spune ca oficialii Metrorex trebuie sa vina cu solutii pentru a elimina aglomerari de oameni la metrou, in timpul orelor de varf.

"Sunt aspecte pe care nu putem sa le controlam complet. Clar, daca este lume intr-o statie de metrou si asteapta, cel mai bine este sa se organizeze aceste lucruri si sa nu fie o aglomeratie majora, poate cei de la metrou trebuie sa gaseasca niste solutii in acest sens", a transmis Raed Arafat.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

"Iar acolo unde sunt persoane multe, cel putin sa incerce sa se indeparteze, sa nu fie aproape unul de celalalt. Masurile pot sa fie crescute totusi la nevoie. La acest moment, s-au luat masurile pe care le-am zis despre adunarile publice, private. Nu intram inca in alte domenii si alte situatii. Acum, consideram ca asta este suficient pentru a limita raspandirea pana la un nivel. Daca se impun alte masuri, vor fi decise la momentul respectiv", a mai declarat Arafat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.