Social 3 Iulie 2019 13:22 de Clara Vacaru
Alegerea verighetelor este un moment important în viața oricărui cuplu. Dar, în general, timpul dedicat pregătirilor de nuntă nu este suficient și se întâmplă ca atunci când cumperi verighetele să fii total debusolat și să pierzi din vedere criteriile pe care trebuie să le iei în calcul. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, ți-am pregătit în acest articol un interviu inedit cu un bijutier al magazinului Valmand, din care vei afla atât despre cum să alegi verighetele potrivite, cât și despre cele mai în vogă trenduri în materie de verighete.

Jurnalist: Care sunt cele mai importante aspecte în alegerea verighetelor?

Bijutier Valmand: Voi răspunde la această întrebare atât ca bijutier, cât și ca simplu bărbat purtător de verighetă. În calitate de profesionist, recomand tuturor să opteze pentru bijuterii de valoare care vor însemna ceva atât din punct de vedere sentimental, cât și ca accesoriu zeci de ani de acum înainte. Ca bărbat oarecare, aș dori să atrag atenția asupra dimensiunilor. Nu cumpărați niciodată o verighetă gândindu-vă la schimbările pe care corpul dumneavoastră le va suferi în timp, ci la cât de mult v-ar plăcea să vă treziți mâine dimineață cu ea pe deget.

J: Vă mulțumesc pentru pontul legat de dimensiunea verighetelor! Întorcându-ne la valoarea lor, ce înseamnă o verighetă de valoare?

BV: Atâta timp cât cei care o cumpără poartă unul față de celălalt aceleași sentimente ca în noaptea nunții, orice verighetă este valoroasă. Dar ca bijuterie, pentru că nu-și depreciază valoarea în timp, consider că cea mai bună investiție sunt metalele prețioase, ca de exemplu platina.

J: De ce considerați că platina este un material potrivit pentru verighete?

BV: Recomand investiția în verighete platină nu doar pentru că sunt confecționate dintr-un material foarte popular anul acesta, ci și pentru că nu-și alterează aspectul în timp, fiind practic imun la trecerea anilor. De asemenea, în cazul metalelor și pietrelor prețioase, valoarea este dată de raritate. Fiind un material extrem de rar și din ce în ce mai greu de găsit în natură, prețul ei este în continuă creștere. De fapt, platina se găsește în atât de puține locuri de pe glob, încât este de 30 de ori mai rară decât aurul.

J: Cu excepția prețului, din ce alte motive mai recomandați platina pentru verighete?

BV: Platina este un metal hipoalergenic, potrivit persoanelor cu piele sensibilă. Mai ales în cazul bărbaților care nu au mai purtat bijuterii, platina este un material cu care merg la sigur. Datorită proprietăților ei necorozive, platina se folosește și în multe alte industrii precum medicina pentru confecționarea stimulatoarelor cardiace. De aceea, ea nu afectează în niciun fel țesutul epitelial și se simte minunat la atingere.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

J: Ce părere aveți despre bijuteriile din platină cu pietre prețioase?

BV: Consider că platina se potrivește cu pietrele prețioase mai bine decât alte metale și asta datorită faptului că este un metal alb, de o puritate mare. În timp ce aurul de 18 carate are o puritate de 75%, platina atinge un procent de 90-95% ceea ce înseamnă că nu va colora în timp diamantele incrustate în ea.

J: Am auzit că platina este mai dură chiar decât aurul, este adevărat?

BV: Da, este adevărat! Platina este un metal mai dens decât aurul. Încă o proprietate care o recomandă ca material al bijuteriilor făcute pentru a fi purtate o viață întreagă. Platina are o rezistență mare la zgârieturi și nici în cazul în care se zgârie nu există riscul pierderii diamantelor care decorează inelul.

Citeste si:
Simona Halep a acordat primul interviu după divorț: „Sfatul meu...
Simona Halep a acordat primul...

J: Ce modele de verighete din platină recomandați celor care se căsătoresc anul acesta?

BV: Personal, chiar dacă modelul miresei diferă de cel al mirelui, prefer verighetele confecționate exclusiv din platină. Sunt elegante, nu se demodează niciodată și în plus, la Valmand, putem reproduce orice model, în funcție de preferințele clienților. Dar la fel de populare sunt și verighetele cu pietre prețioase sau o combinație de două sau trei metale, metodă ce oferă bijuteriilor o notă de autenticitate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.