Social 13 Mai 2015 16:17
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender si Marian Iancu, masura asiguratorie urmand sa fie pusa pe conturile bancare, pe actiunile firmelor pe care le detin, dar si asupra conturilor sotiilor sau ale fostelor sotii.

Masura a fost luata in dosarul "Carom", aflat, in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti (CAB). Judecatorii au decis extinderea sechestrului care fusese pus pe mai multe bunuri ale inculpatilor din acest proces, dispuse de procurori in 12 ianuarie 2005, in 19 ianuarie 2006, in 17 si 18 aprilie 2006, in 23 iunie 2006 si in 4 iulie 2006, relateaza MEDIAFAX.

Masura extinderii sechestrului le-a fost impusa lui Ovidiu Tender, Marian Iancu si lui Marin Badea, "asupra conturilor (inclusiv a dobanzilor aferente sumelor inscrise la credit, ce vor curge in continuare conform contractelor incheiate cu unitatea bancara), actiunilor si activelor societatilor comerciale la care acestia figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, asociati sau administratori, inclusiv ale actiunilor si activelor detinute de aceste societati la celelalte societati la care inculpatii detin calitatea de asociat, imputernicit, beneficiar real sau administrator, situate in tara sau in strainatate, ale sotilor si sotiilor acestora, ale fostilor soti si fostelor sotii, ale rudelor de gradul I si ale altor persoane in posesia carora se afla bunuri cu privire la care exista presupunerea rezonabila ca provin din faptele penale deduse judecatii".

Judecatorii au mai dispus proprirea sumelor de bani datorate inculpatilor sau partilor responsabile civilmente de catre o a treia persoana sau de persoanele pagubite. "Se vor efectua comisii rogatorii in Austria, Sierra Leon, Senegal, cu mentiunea ca cererile vor fi trimise si punctelor de contact identificate prin reteaua CARIN (avand in vedere ca Sierra Leon si Senegal, Guineea Bisau (unde, din consultarea informatiilor continute in surse deschise, inculpatul Tender Ovidiu Lucian declara ca detine bunuri) sunt membre in reteaua Western African CARIN Network incepand cu luna noiembrie 2014), organele de urmarire penala urmand a lua contact inclusiv telefonic cu destinatarii cererilor de comisie rogatorie pentru aducerea la indeplinire a dispozitiilor", au mai decis judecatorii.

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani si patru luni de inchisoare si pe Marian Iancu la 13 ani si opt luni de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani. Decizia Tribunalului Capitalei nu a fost definitiva, motiv pentru care a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Din ce trăiește Liviu Dragnea acum, după ce averea i-a fost pusă...
Din ce trăiește Liviu Dragnea...

In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa in judecata, in stare de arest, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat. Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003. Inainte de 1990, Carom SA a facut parte din Platforma Petrochimica Onesti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzati ca au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan. "Se poate constata ca avem de-a face cu un grup infractional bine definit, in care fiecare persoana are un rol structurat si determinat, urmarind indeplinirea unor activitati punctual stabilite de catre initiatorii grupului, inculpatii Iancu Alexandru Marian si Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, in rechizitoriu.

Citeste si:
Alina Bica, condamnata definitiv la 4 ani inchisoare pentru...
Alina Bica, condamnata...

Omul de afaceri Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie 2014, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "RAFO". Procesul a durat in acest caz opt ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.