Mai mult sau mai puțin temutul coronavirus nu face victime oricum și nu toate grupele de vârstă sunt afectate la fel de acesta

A durat aproximativ 30 de zile pentru ca noul Covid-19 să se răspândească din Wuhan în restul Chinei, iar acum ajunge în multe alte locuri din lume, iar asta îi sperie pe mulți.

Momentan, cea mai bună sursă de informații cu privire la coronavirus este China (trecând peste toate alegațiile cu privire la mușamalizarea cazurilor din teritoriu), astfel că de aici se pot trage câteva concluzii.

Cum arată graficele infecțiilor cu coronavirus

coronavirus grafic infectati

În primul rând, se vede că boala nu este una care să afecteze tinerii, în general. Fiecare pătrat din graficul de mai sus reprezintă 1% din cei infectați. Se vede că majoritatea au peste 30 de ani, cei mai mulți infectați având între 50 și 59 de ani.

În cazul deceselor, situația e și mai clară. Majoritatea celor care au pierit în urma infecției cu Covid-19 au cel puțin 50 de ani.

Împărțirea pe sexe a celor bolnavi de Covid-19

coronavirus distributie sexe

Conform statisticilor disponibile până acum, coronavirusul nu afectează bărbații și femeile în proporții egale. Deși în cazul infecției propriu zise, numerele sunt aproape egale, aproape două treimi dintre cei decedați sunt bărbați. Unii experți cred că asta ar putea fi o situație specifică Chinei, unde sunt mai mulți bărbați fumători decât femei, iar aceștia au riscul să prezinte mai multe boli care să influențeze infecția cu coronavirus, arată popsci.com.

Ce e clar, însă, e că majoritatea cazurilor de infecție au fost moderate, mai bine de 80% din total.

Alte 14% au reprezentat infecții grave și mai puțin de 5% din total sunt infecții critice. Toți cei 1.023 de morți cuprinși în analiză au avut infecții critice.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Cea mai importantă întrebare pe care ne-o putem pune acum este cum vor arăta statisticle extrapolate către restul lumii.

Bruce Aylward, de la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că nu se așteaptă ca rata de decese de 2,4% din China să fie o referință și pentru restul lumii. Organizația a anunțat recent că, la nivel global, rata de decese este acum de 3,4%.

Firește, nu trebuie să te panichezi, dar ar fi bine să îți iei măsuri de precauție. Spală-te pe mâini des și cât mai mult, evită adunările publice și stai acasă dacă nu te simți bine. Mai mult, nu îți atinge fața cu mâinile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.