Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj de avertizare pentru românii care își petrec vacanța pe Insula Thassos din Grecia, unde au izbucnit mai multe incendiile de vegetație din cauza temperaturilor extreme. Una dintre pădurile care a fost cuprinsă de flăcări se află în apropiere de Golden Beach, o plajă vizitată de foarte mulţi turişti români.

Incendii de vegetație pe Insula Thassos. Turiștii sunt rugați să evite zona

Incendiile de vegetație din Grecia sunt tot mai dese. Joi dimineața, un al incendiu a fost potolit cu ajutorul aeronavelor care au venit în sprijinul pompierilor. Din cauza fumului dens, autoritățile au decis să evacueze localnicii unui sat din zonă. Flăcările au pornit în cursul nopții și s-au extins destul de mult din cauza vântului care a îngreunat misiunea pompierilor veniți la fața locului.

În timpul incendiului, doi copaci au cedat flăcărilor și s-au prăbuşit, iar două persoane care ajutau la stingerea incendiului au fost rănite. Peste 100 de pompieri și 33 de utilaje la sol se luptă pentru a potoli flăcările. În ajutor au mai fost trimise 6 elicoptere și 6 avioane dotate special pentru lupta cu focul. La operațiunea de stingere a focului participă și voluntari.

„MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență. În context, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu” a transmis Ministerul.

MAE a adăugat că Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic în continuare monitorizează cu atenție situația și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

„MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.”


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.