Donatiile obtinute de un cuplu de chinezi pentru a salva viata fiului lor bolnav de leucemie au fost inghetate, dupa ce au incercat sa vanda pe strada sora geamana a baiatului pentru a obtine mai multe fonduri, potrivit ziarului South China Morning Post, citat vineri de EFE.

Potrivit imaginilor publicate de mass-media si retelele de socializare, tatal copiilor, Liang Yujia, a iesit pe strada cu copila in brate si un afis pe care scria ca fetita este oferita celui care plateste mai mult pentru a putea plati tratamentul baiatului, diagnosticat recent cu leucemie acuta.

Dupa polemica suscitata, Liang a declarat ca gestul sau a fost de fapt o incercare de a atrage atentia asupra situatiei disperate in care se afla familia si de a strange mai multe fonduri, scrie Agerpres.

Dar raspunsul sau nu a convins, iar cele trei platforme de 'crowdfunding' (strangere a donatiilor) au inghetat suma de 90.000 de yuani (aproximativ 11.480 de euro) stransa pana acum de parinti, in fata criticilor lansate de donatori.

Tratamentul baiatului, internat la spitalul Universitatii Sichuan din Huaxi, costa intre 500.000 si 600.000 de yuani (63.780 de euro). "Imi pare foarte rau pentru ceea ce am facut, dar ramasesem fara alte optiuni", a declarat Liang, care a regretat profund ca a avut aceasta idee.

Una din platformele de donatii, Aixinchou, a explicat ca actuala campanie ar putea fi relansata, dar cu fonduri trimise la spital, astfel incat donatorii sa fie siguri ca banii vor fi alocati direct tratamentului baiatului bolnav de leucemie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.