Strainatatea are un parfum aparte pentru miile de romani ce aspira la un job in principalele orase ale lumii. Insa, in ce domenii isi doresc compatriotii nostrii sa lucreze, odata ce au pasit granita Romaniei.

Cei mai multi candidati isi doresc un loc de munca in domeniul agriculturii (25%), constructiilor (26%) sau in industria hoteliera (16%). Ca nivel salarial, 47% dintre candidatii isi doresc un salariu cuprins intre 1.000 si 1.500 euro in agricultura, constructii, zootehnie, soferi profesionisti, industria petroliera sau cea auto. Candidatii necalificati se multumesc cu un salariu cuprins intre 800 si 1.000 de euro (78%).

“Am realizat acest studiu in randul candidatilor nostri in primul rand pentru a identifica nevoile si asteptarile acestora in ceea ce priveste un loc de munca in strainatate, si astfel sa venim in intampinarea lor cu oferte cat mai bune si mai apropiate de ceea ce isi doresc”, declara Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

  • In ce domenii prefera romanii sa munceasca?
Studiul, realizat de una dintre cele mai mari agentii de recrutare de forta de munca pentru strainatate, Thera Group, a aratat ca barbatii sunt interesati de domeniul constructiilor (36%) urmat de agricultura (21%), iar femeile ar prefera un loc de munca in agricultura (34%), industria hoteliera (29%) sau ingrijirea copiilor si a varstnicilor (18%). In ceea ce priveste asteptarile salariale, candidatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani se multumesc cu un salariu lunar de 800 - 1.000 de euro (43%), pe cand cei de peste 25 de ani isi doresc un salariu cuprins intre 1.000 si 1.500 de euro (51%).

“Asteptarile salariale ale candidatilor pornesc de la minim 800 de euro pentru locuri demunca in domenii ca agricultura sau constructiile, pe cand specialistii si muncitorii calificati sunt in cautarea unor locuri de munca platite cu sumecuprinse intre 1.000 si 1.500 de euro lunar”, a concluzionat Cristian Tudorache, director general Thera Group.

Cei mai multi candidati pentru un loc de munca in strainatate au varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani (46%), urmati de cei de peste 40 de ani (34%).
Cei mai multi dintre candidati sunt muncitori calificati sau specialisti (62%), iar 38% dintre ei sunt muncitori necalificati. In ceea ce priveste nivelul studiilor, 22% dintre candidati au studii primare, 35% au absolvit liceul sau o scoalaprofesionala si doar 8% au studii superioare.

  • Ce judete sunt campioane la exodul fortei de munca?

Din esantionul de 1080 de persoane, 32% sunt din Muntenia, 25% din zona Ardealului, 19% din Moldova, 10% din Oltenia, 9% din Banat si 5% din Dobrogea.
Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Thera Group, una dintre cele mai mari agentii de recrutare de forta de munca pentru strainatate, a realizat acest studiu in randul candidatilor interesati de un loc de munca in strainatate. Studiul a avut la baza un esantion de 1.080 de persoane, din toate zonele tarii si categoriile profesionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.