Premierul Emil Boc a anuntat, joi, ca subventiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe si in acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, la care Guvernul lucreaza in momentul de fata.

Boc a declarat, joi, pe santierul Autostrazii Transilvania, ca a cerut Guvernului sa pregateasca strategia astfel incat, de anul viitor, subventia sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de stat si a nu mai fi platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii zece ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Subventiile pentru termoficare vor merge mai departe. Anul acesta, la fel ca anul anterior, va fi, pe de-o parte, o subventie pe care o primesc primariile la combustibil, pana la 45 la suta, si, de asemenea, populatia primeste subventia in functie de venituri pentru caldura. Cele doua forme de subventie merg. Ceea ce am cerut Guvernului si colegilor mei care se ocupa de echipa interministeriala este sa pregateasca strategia astfel incat subventia pe viitor sa fie acordata numai celor care au nevoia sociala a fi sustinuti de la stat si a nu mai fi platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii zece ani, in sensul in care, atunci cand ai o subventie pentru combustibil, ea se da si celor care au venituri mari si beneficiaza si cei care au venituri mari si care au venituri mici. In toamna acestui an, se va merge inca pe aceasta formula, intrucat primariile trebuie sa aiba resurse sa achizitioneze din timp combustibilul", a afirmat premierul Boc.

Acesta a precizat ca, de la 1 aprilie 2011, urmeaza "sa se intre pe noua strategie la care Guvernul lucreaza in momentul de fata".

Premierul Emil Boc a cerut recent mai multor ministri ca pana joi, 19 august, sa ii prezinte un raport privind variantele de subventii la energia termica furnizata in sistem centralizat populatiei.

Grupul interministerial este format din reprezerntanti ai ministerelor Economiei, Muncii, Administratiei, Mediului si Finantelor, precum si din oficiali ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si ai ISPE.

O parte din banii pentru inlocuirea sistemelor centralizate actuale de furnizare a caldurii catre populatie ar putea fi atrasi din vanzarea certificatelor de CO2.

Presedintele Traian Basescu a anuntat in luna mai, dupa finalizarea negocierilor cu FMI, un pachet de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care si diminuarea masiva a subventiilor la incalzire prin directionarea fondurilor doar catre persoane cu venituri reduse.

Citeste si:
Ce buget are Primaria Capitalei pentru subventii la caldura?
Ce buget are Primaria...

Scrisoarea de intentie la acordul stand-by, redactata dupa negocierile din luna august cu FMI, releva ca Guvernul s-a angajat inclusiv sa elimine subventiile la incalzire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.