Social 21 Iulie 2009 10:06
Calatoriile cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta vor dura 2 ore si 20 de minute, din vara anului 2010, cand vor fi finalizate lucrarile de reabilitare a liniilor, iar trenurile vor circula cu o viteza de 140 -160 km/h.
Lucrarile de reabilitare a liniei de cale ferata Bucuresti - Constanta se desfasoara pe trei tronsoane. Reabilitarea tronsonului Bucuresti Nord - Baneasa, inceputa in 2006, a fost finalizata anul trecut, noteaza NewsIn, citand surse din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate.

Pe relatia Fetesti - Constanta, reabilitarea liniilor de cale ferata este realizata in proportie de 80%. Valoarea totala a contractului este de 453,69 milioane euro, cu finantare din partea Bancii Japoniei pentru Cooperare Internationala (165 milioane euro) si din partea Guvernul Romaniei, precum si imprumuturi suplimentare (288,69 milioane euro).

Pe sectia de circulatie Bucuresti Baneasa - Fundulea si Fundulea - Lehliu - Fetesti, lucrarile sunt realizate in proportie de 45% si se estimeaza finalizarea acestora in 2010. Valoare totala a lucrarilor este de 366 milioane euro din finantare ISPA (231,7 mil euro) si de la Guvernul Romaniei (134,3 mil euro).

Potrivit surselor, in urma finalizarii lucrarilor de reabilitare pe tronsonul Bucuresti – Constanta, trenurile vor circula cu o viteza de 140 - 160 km/h in functie de rangul trenului si de dotarea tehnica a materialului rulant si vor ajunge la destinatie in cel mult 2 ore si 20 de minute.

Linia de cale ferata Bucuresti - Constanta face parte din coridorul de transport IV pan-european. Teritoriul Romaniei este strabatut de trei dintre coridoarele pan-europene de transport: coridorul IV Berlin/Nürnberg - Praga - Budapesta - Constanta / Salonic /Istanbul; coridorul VII Dunarea; coridorul IX Helsinki - St. Petersburg - Moscova/ Pskov - Kiev - Liubashevska - Chisinau - Bucuresti - Dimitrovgrad – Alexandropolis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.