Completul de trei judecatori de la instanta suprema la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul sa fie judecat de completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la care a fost initial, stabilind urmatorul termen in 5 februarie.

Judecatorii Ionut Matei, Luminita Zglimbea si Cristina Rotaru au aratat, la termenul de joi al procesului, ca trebuie asigurata, potrivit legii, continuitatea completului de judecata, transmite MEDIAFAX.

Astfel, instanta a aratat ca dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare trebuie sa fie judecat de primul complet ce a fost stabilit in acest dosar, inainte de declinarea la Tribunalul Bucuresti, si a anuntat ca dezbaterile vor continua in 5 februarie, la completul format din judecatorii Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat joi, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 ianuarie, cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului si a schimbat termenul stabilit initial in 25 aprilie.

Potrivit practicii, ar fi trebuit ca la retrimiterea de la Tribunalul Bucuresti la instanta suprema dosarul sa fie repartizat la completul ICCJ ce a fost investit initial, in 2009, pentru continuitate, respectiv la completul condus de judecatoarea Corina Jijiie, impreuna cu Lavinia Lefterache si Mariana Ghena.

Dosarul privind privatizarea ICA s-a intors la inceputul lunii ianuarie 2013 la instanta suprema, dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de solutionare in favoarea ICCJ, ca urmare a faptului ca Dan Voiculescu a castigat un mandat de senator.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Demisia sa determina din nou mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.