Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul în casație formulat de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul Gala Bute. Decizia a fost anunțată luni, fiind definitivă.

ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursurile în casaţie formulate de Elena Gabriela Udrea și Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Gala Bute”. Aceste recursuri au fost declarate ca fiind nefondate. Ambii au fost judecați, iar acum încearcă să își taie din pedeapsă, însă aparent fără prea mari succese.

Instanța obligă ca Udrea și Obreja să achite fiecare suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia anunțată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

„În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului”, se mai arată în minuta deciziei pronunțate luni, 31 octombrie, de Înalta Curte.

Retail jobs

Udrea a cerut rejudecarea dosarului „Gala Bute”

La începutul lunii octombrie, Elena Udrea a apelat la rejudecarea cazului în dosarul Gala Bute, aceasta fiind ultima şansă pentru a obţine anularea pedepsei de 6 ani. Anterior, Udrea a mai încercat să scape de pedeapsă prin diferite moduri, însă fără succes.

Elena Udrea a cerut instanței mai multă libertate în penitenciarul de femei Târgşor

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de şase ani de închisoare în regim semideschis. Persoanele care sunt condamnate și care execută o pedeapsă în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice și alte activități.

Citeste si:
Nimeni nu vrea terenurile Elenei Udrea; ANAF n-a găsit cumpărător....
Nimeni nu vrea terenurile...

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.