Ultraconservatorul Rick Perry, care i-a succedat lui George W. Bush la conducerea Texasului, conteaza pe credinta sa in Dumnezeu si pe succesul economic al statului pe care il conduce pentru a convinge alegatorii sa il propulseze la Casa Alba.

Rick Perry, care si-a anuntat oficial candidatura sambata denuntand in special "catastrofa economica" lasata de Barack Obama, este un texan tipic. Dar in pofida particularismului afisat de acest stat din sud - accentul, marimea si petrolul de care dispune - el nu pare in masura sa il ameninte pe favoritul la nominalizarea republicana, Mitt Romney, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui sondaj realizat de postul de televiziune Fox News si publicat saptamana trecuta, 21 la suta dintre alegatorii republicani l-ar desemna pe Romney sa se confrunte cu Obama, fata de 13 la suta care ar opta pentru Perry.

Fost pilot al US Air Force, care se roaga la Dumnezeu sa il "ghideze" pe presedintele american, dar care a atacat violent bilantul lui Barack Obama in discursul sau de candidatura, afirmand ca ar trebui sa ii trimita "o scrisoare de concediere", intentioneaza sa mizeze pe sanatatea economica a Texasului, pe care il conduce din 2000, an in care predecesorul sau, George W. Bush, a fost ales la Casa Alba.

Potrivit Departamentului Muncii, nivelul somajului in Texas era de 8,2 la suta in iunie, fata de 9,2 la nivel national.

Perry, casatorit si tatal a doi copii, a implinit 61 de ani in martie si este cunoscut mai ales pentru faptul ca nu isi ascunde credinta.

Acesta, care in aprilie a decretat trei "zile de rugaciune pentru ploaie" in statul sau afectat de seceta, a reunit cateva mii de persoane saptamana trecuta pentru o zi de rugaciune, in timpul careia i-a cerut lui Dumnezeu sa rezolve problemele pe care politicienii nu le pot gestiona.

"Cu o economie in dificultate, comunitati in criza, populatii care plonjeaza in oceanul relativismului, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu", a declarat Perry la Houston.

El considera ca bugetul Pentagonului ar trebui marit si avertizeaza asupra influentei tot mai mari a Chinei. Potrivit revistei Foreign Policy, Perry a explicat recent ca Iranul si Coreea de Nord reprezinta un "pericol iminent din cauza ambitiilor lor nucleare".

Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.