Social 25 Martie 2017 11:15
Numarul politistilor protesteaza in fata Ministerului Afacerilor Interne, cerand majorarea salariilor, a ajuns, la ora transmiterii acestei stiri, la peste o mie. Ei urmeaza sa plece, in jurul orei 12.00, in mars spre Guvern.

Participantii la protest au cantat imnul national ”Desteapta-te romane!”. Ei au tinut si un moment de reculegere in memoria politistilor cazuti la datorie.

Organizatorii protestului au amplasat si scena, de pe care Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.

”La baza societatii stau trei mari piloni: ordinea publica, educatia si sanatatea, in aceasta ordine. Statul roman trebuie sa isi asume, sa inteleaga ca noi ne-am asumat un razboi cu infractionalitatea, dar trebuie sa fim rasplatiti pe masura”, a spus Coarna.

Politistii prezenti sufla in fluiere si vuvuzele si au pancarte cu mesaje precum: "Modernizati sediile/posturile de politie", "Munca suplimentara neplatita=sclavie", "Vreti sa oferiti servicii europene cu salarii de 2 bani?", "Raportam: ploua in posturile de politie".

Ei cer majorarea salariilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal.

La protest sunt asteptati peste 7.000 de politisti, atat din Bucuresti, cat si din alte orase, care ar urma sa plece in mars, in jurul orei 12.00, spre Piata Victoriei si sa continue manifestatia in fata Guvernului.

In zona centrala a Capitalei sunt restrictii de trafic incepand cu ora 8.00, cand a fost restrictionat traficul rutier, progresiv, pe Soseaua Kiseleff, intre Strada Arhitect Ion Mincu si Piata Victoriei. Incepand cu ora 9.00, au fost impuse restrictii de trafic si pe Strada Academiei, intre Strada Ion Campineanu si Strada Dem I. Dobrescu.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

In Piata Victoriei, traficul se va desfasura pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata cladirii Guvernului, intre Bulevardul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascar Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris si de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va directionat catre Bulevardul Aviatorilor, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.