Un incendiu puternic s-a produs, sambata dimineata, la Clubul Bamboo din Capitala, peste 30 de persoane fiind transportate la spital. In urma incendiului, care nu a fost stins, clubul s-a prabusit. Secretarul de stat Raed Arafat spune ca nu se poate preciza la acest moment daca nu sunt persoane care sa fi ramas prinse in incinta clubului.
UPDATE 11:10 Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune ca nu exista nicio autorizatie emisa de catre primarie pentru Clubul Bamboo, precizand ca administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizatiei de functionare, dar acesta era incomplet si a fost retras pentru completare.

UPDATE 10:50 Presedintele Klaus Iohannis spune, despre incendiul din Clubul Bamboo din Capitala, ca am trecut pe langa o alta tragedie de proportii, iar reguli si legi au fost, se pare, din nou incalcate. Seful statului mai afirma ca societatea va fi mereu in pericol atat timp cat nu vom intelege ca legea e una pentru toti.


UPDATE 09.21
: Dosar penal deschis in cazul incendiului de la clubul Bamboo, la aceasta ora mai multe persoane sunt audiate

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis dosar penal in rem in cazul incendiului de la clubul Bamboo, la aceasta ora fiind audiate mai multe persoane.

Cercetarile au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei”, au precizat reprezentantii politiei.

La acesta ora, au loc audieri in acest caz.

Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale, dupa cum demonstreaza si numarul mic de persoane care au necesitat ingrijiri medicale si faptul ca acestea nu au suferit rani grave.

Ei au precizat ca administratorii clubului vor merge la audieri.

UPDATE 08:06 Raed Arafat: "Au fost 38 de persoane transportate la spital, la acest moment incendiul este aproape lichidat"

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Un numar de 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului violent din clubul Bamboo din Capitala, a declarat, sambata dimineata, secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat ca la ora transmiterii acestei stiri incendiul este aproape lichidat, iar numarul echipajelor de interventie a fost redus.

Potrivit lui Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulantele, iar 17 au ajuns ulterior, cu masini particulare.

El a precizat ca starea persoanei care era intubata, dupa ce s-a intoxicat cu fum, spitalizata la Floreasca, s-a imbunatatit. "Persoana care a fost ventilata si intubata este in stare buna, scoasa de pe aparate", a precizat secretarul de stat, mentionand ca este vorba despre o femeie.

Arafat a mai spus ca la acest moment incendiul este aproape lichidat, mai existand cateva focare, astfel ca echipajele ISU se reduc de la 26 la 14.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Ultimele informatii transmise de ISU arata ca la acest moment mai sunt internate 11 persoane.

Managerul Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro ca peste 120 de cadre medicale au venit de acasa pentru acesta interventie.

Peste 120 de medici si asistenti ambulantieri de la serviciul de ambulanta Bucuresti Ilfov au venit de acasa, din ture libere pentru a ajuta echipele de serviciu in incendiul din clubul Bamboo. Au fost mobilizate 26 de echipaje dintre care 24 de urgenta si doua de tip B. SABIF a transportat la spitale 12 persoane, alte doua au fost consultate la fata locului si au refuzat sa mearga la spital”, a declarat pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, Alis Grasu.

UPDATE 07:01 Arafat: Incendiul de la Bamboo este controlat in acest moment, pompierii actioneaza pentru lichidarea focarelor.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la fata locului, a precizat insa ca la acest moment nu se poate preciza daca au fost prinse victime in interior, iar echipele de interventie nu pot intra deocamdata pentru a verifica in totalitate zona.

”Am facut o vizita de inspectie pe toata zona, situatia e sub control, cladirea e prabusita. Mai sunt focare, dar putem spune ca incendiul e sub control”, a afirmat Arafat.

El a spus ca in acest moment pompierii actioneaza pentru lichidarea ultimelor focare.

Arafat a aratat ca nu se poate preciza la acest moment daca in interior nu au fost prinse victime si ca acest lucru se va putea verifica dupa lichidarea incendiului si cercetarea zonei.

Cladirea clubului Bamboo s-a prabusit in totalitate, incendiul afectand o suprafata de 2.500-3.000 de metri patrati.

Pompierii au precizat ca au mai ramas elemente de constructie care insa nu prezinta siguranta pentru intrarea echipelor de salvare, astfel ca se actioneaza din exterior.

Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a spus, la randul sau, ca in urma incendiului medicii au acordat primul ajutor in cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferisera hipotermie. De asemenea, doua dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi dupa ce au sarit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Oprita a mai spus ca nu exista victime cu arsuri. La acest moment, mai sunt spitalizate opt persoane.

UPDATE 6:31
: Nou bilant ISU: 27 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului din Bamboo, din care 6 au fost internate, una in stare grava

Ultimele informatii transmise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, 27 de persoane au ajuns la spitale din Capitala in urma incendiului din clubul Bamboo, din care 6 au ramas internate, una fiind in stare grava, avand arsuri la nivelul cailor respiratorii.

Dintre toate persoanele transportate la spital, 20 au fost duse de ambulantele SMURD si SABIF, iar celelalte au plecat cu propriile masini.

Cele mai multe victime au fost transportate la Spitalul Floreasca, unde au ajuns 16 persoane, una fiind in stare grava. Trei persoane au fost internate la Floreasca.

Au mai fost transportate persoane la spitalele Universitar, Pantelimon, Colentina si Elias.

La acest moment, au ramas internate doua persoane la Spitalul Sf. Pantelimon, una la Colentina si una la Elias, starea pacientilor nefiind grava.

Celelalte persoane nu au necesitat internare, potrivit reprezentantilor ISU, care spun ca majoritatea pacientilor au suferit intoxicatii cu fum, atacuri de panica si hipotermie.

Contactat de News.ro, seful UPU a Spitalului Pantelimon, Fiorella Mitroi, a precizat ca la aceasta unitate au ajuns cinci persoane de la clubul Bamboo. O persoana a plecat deja, una a fost trimisa la Spitalul de Oftalmologie, iar celelalte trei au intoxicatie cu fum, hipotermie si atac de panica. Doi dintre acestia sunt cetateni israelieni.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat initial pentru News.ro ca 12 persoane au fost duse la spital, cu intoxicatie cu fum si cu hipotermie. Zece dintre ele au fost transportate la Spitalul Floreasca, iar doua la Spitalul Pantelimon.

Clubul Bamboo s-a prabusit in totalitate

Conform sursei citate, in urma incendiului clubul s-a prabusit in totalitate.

La momentul la care au ajuns pompierii, toate persoanele din club fusesera evacuate, a mai spus Daniel Vasile, dar nu este exclusa posibilitatea ca sa fi fost suprinsi oameni in interior, ceea ce se va putea afla dupa lichidarea incendiului.

Ulterior, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca incendiul este inca in desfasurare, pe terasa clubului. Ultimul ranit a fost dus in urma cu scurt timp la spital, cu hipotermie. Pana la acest moment, ranitii au fost dusi la spitalele Floreasca, la Universitar, Sfantul Pantelimon si Colentina.

Astfel, 13 persoane au fost transportate la Floreasca, 5 la Universitar, 2 la Pantelimon si 2 la Colentina.

In acest moment, la fata locului sunt peste 24 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, masini de descarcerare si un spital mobil.

La fata locului se afla si o echipa de scafandri, care a mers sa faca verificari la lacul Floreasca, dupa ce au existat informatii ca mai multe persoane s-ar fi aruncat in lac pentru a se salva. Daniel Vasile a precizat ca lacul este inghetat si ca nu a fost gasita nicio persoana acolo.

Martorii spun ca incendiul ar fi izbucnit in zona scenei, de la o perdea, si ca in club se fuma.

"Se fuma. Veneau ospatarii sa ne spuna sa nu fumam, dar se fuma palmat", a spus o tanara aflata in club.

Informatiile privind numarul persoanelor aflate in club sunt contradictorii, spun reprezentantii ISU, mentionand ca e vorba de 100-200 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.