Cand iti organizezi nunta, vrei ca totul sa iasa exact asa cum ti-ai imaginat dintotdeauna. De aceea, putine cupluri reusesc sa se incadreze in bugetul stabilit initial. Cheltuielile pot creste exponential, in functie de locul ales pentru eveniment, de numarul de invitati care se mareste de la o zi la alta, de meniul ales si decoratiuni, pana la rochia de mireasa si costumul de mire, dar si formatia care va intretine atmosfera toata noaptea.

Daca nu vrei ca nunta sa te lase cu o gaura greu de acoperit in buget, dar nici nu vrei sa renunti la planurile pe care vi le-ati facut, este bine sa stii ca exista si metode neconventionale de a-ti reduce cheltuielile. Iata ce trebuie sa stiti:

Mancarea si bautura neconsumate inseamna bani aruncati, daca nu iei masuri din timp

Orice cuplu prevazator comanda pentru petrecerea de nunta mai multe meniuri decat numarul de invitati care si-au anuntat prezenta, dar si multa bautura, pentru a se asigura ca au destul pentru toata lumea. Insa, la finalul serii, raman de fiecare data sticle nedesfacute si mancare neatinsa. Se intampla adeseori ca invitati care au confirmat ca vin sa se razgandeasca pe ultima suta de metri, asa ca e bine sa fiti pregatiti. Unele restaurante cer sa fie platit un numar fix de meniuri, in timp ce altele sunt flexibile si iti permit sa platesti doar ce s-a consumat. Cel mai simplu este sa fiti acoperiti in ceea ce priveste bautura.

Daca vei comanda cognac online sau alte licori care te costa enorm in supermarket sau la local, vei putea sa returnezi tot ce nu consumi si sa iti primesti banii inapoi. Este cea mai buna modalitate prin care te poti asigura ca fiecare ban este bine cheltuit si ca nu faci risipa. Iar diferenta se va simti din plin in buzunarele tale, mai ales ca incepi o noua viata in doi.

O nunta in plin sezon poate fi si de doua ori mai scumpa

Vei salva timp, efort si o suma consistenta de bani daca iti organizezi nunta pe final de sezon sau chiar la inceput. In toiul sezonului de nunti, toate localurile, florariile sau firmele de catering, chiar si bijutierii, umfla preturile exagerat de mult. Multe cupluri aleg perioada de mijloc pentru a se bucura de vreme frumoasa, insa si o nunta organizata primavara sau toamna poate fi fermecatoare. Nimeni nu iti poate garanta ca nu va ploua chiar si la inceput de iulie, asa ca argumentul vremii calde este relativ. In plus, ai sanse mai mari sa gasesti disponibil restaurantul unde vrei sa tii receptia, asa ca nu veti mai fi nevoiti sa alergati dintr-o parte in alta pentru a face rezervari cu un an inainte.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

De asemenea, este bine de stiut ca preturile cresc in ziua de sambata, cea mai populara pentru majoritatea cuplurilor, pentru ca asa se asigura ca este convenabil pentru toti invitatii. O nunta organizata in seara de vineri este insa cu mult mai ieftina, iar cei care vor cu adevarat sa iti fie alaturi isi vor face timp sa ajunga la eveniment. In plus, sa organizezi cununia civila si petrecerea in aceeasi zi este de-a dreptul epuizant atat pentru voi, cat si pentru cei implicati in nunta. Daca faci petrecerea vineri seara si cununia cu o saptamana inainte sau in timpul saptamanii, veti avea mai multa energie sa va distrati si sa dansati toata noaptea.

Cum sa te bucuri de muzica buna toata noaptea, la un pret avantajos

Cele mai multe cupluri vor sa aiba muzica live la nunta, asa ca angajeaza o formatie. Preturile variaza in functie de notorietatea acesteia, de sezon, dar si de ce si cat vrei sa cante. Nu ai nevoie de o formatie foarte cunoscuta pentru a te simti bine la nunta. Invitatii nu vin sa vada un concert, ci vin pentru a sarbatori alaturi de voi un eveniment special. Un DJ iti poate asigura atmosfera pentru intreaga seara si nu te va costa o avere. Daca vreti neaparat muzica live, poti incerca sa intrebi la o facultate de specialitate. Ai sanse mari sa gasesti oameni talentati, carora nu le strica niste bani in plus si cu care sa poti negocia un pret acceptabil, scrie Thesimpledolar.com.

Citeste si:
Kit unghii cu gel - Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru...
Kit unghii cu gel - Cele mai...

Daca tii cont de aceste trucuri, veti reusi sa organizati nunta visurilor voastre si sa va asigurati ca ati cheltuit bine fiecare leu. In plus, tot ce reusiti sa economisiti la nunta, puteti pune deoparte pentru luna de miere, pentru noua voastra locuinta, pentru o masina sau pentru viitorul vostru impreuna.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.