Pentru unghii frumoase și îngrijite, nu trebuie să mergi la un salon de manichiură. 

Poți realiza cu ușurință modelarea unghiilor acasă, cu ajutorul unui kit unghii cu gel care conține accesoriile necesare. În modelarea unghiilor se face o distincție între unghiile cu gel și unghiile acrilice.

Ce sunt unghiile cu gel?

La manichiura cu unghii cu gel, unghiile sunt acoperite cu un gel UV special, care este apoi întărit. Pentru a modela unghiile cu gel, poţi alege mai multe variante de kituri unghii cu gel. Modelarea cu gel se poate face cu ajutorul unghiilor. In cazul modelarii unghiilor cu vârfuri, unghiile din plastic sunt lipite de unghiile naturale si apoi acoperite cu gel. Pentru o simplă întărire naturală a unghiei, gelul se aplică direct pe propria unghie într-un modelaj cu gel. Și în sfârșit există așa-numita modelare cu șablon. Acesta nu conține unghii, dat în schimb, pe unghia naturală se aplică un șablon, pe care apoi se modelează unghia cu gel. După întărire, șablonul poate fi îndepărtat.

Cele mai frumoase manichiuri și bine îngrijite pot fi obținute cu un kit unghii cu gel. Acest tip de kit are avantajele sale, care trebuie luate în considerare. Pentru unghiile cu gel este necesară utilizarea unei lămpi UV sau LED, altfel modelarea cu gel nu se va întări. Cu unghii cu gel procesul de modelare este cel mai simplu. Devine și mai puțin complicat cu lampa UV, deoarece gelul aplicat se poate întări imediat. Este varianta rapidă și comodă pentru oricine își dorește să-și întărească unghiile naturale și să le ofere o strălucire radiantă.

Ce ustensile sunt necesare pentru modelarea unghiilor cu gel?

Dacă îți dorești să-ți modelezi unghii cu gel acasă, vei avea nevoie de un kit unghii cu gel care conține tampoane, pile, pensule și un împingător de cuticule pentru a pregăti unghiile. Creează-ți designul unghiilor cu gel UV în culoarea și vârfurile dorite și apoi lasă-le să se usuce sub o lampă UV. De asemenea, poți opta pentru un kit unghii cu gel practic compus din mai multe instrumente.

Citeste si:
Kit unghii cu gel în avantajul tău
Kit unghii cu gel în...

Mai întâi trebuie să-ți configurezi spațiul de lucru. Apoi dezinfectează și degresează unghiile naturale cu produsul special din kit. Împinge cuticulele cu un bețișor de trandafir sau portocal și îndepărtează resturile de cuticulă de pe placa unghiei. Pilește unghia naturală în formă și scurteaz-o dacă este necesar, cu ajutorul pilelor din kit sau a frezei, dacă ai ales un kit unghii cu gel cu o freză electrică. Apoi folosește un tampon pe care de asemenea, îl găsești în kitul ales de tine și îndepărtează praful cu peria din kit. Dacă vrei să-ți îndepărtezi unghiile cu gel, poți utiliza pilele din conţinutul kitului de unghii cu gel.

Dacă descoperi că gelul se desprinde de pe unghie după modelarea unghiilor, acesta ar trebui reparat cât mai curând posibil. În caz contrar, există riscul de colonizare bacteriană și infecție a unghiilor. Dacă modelarea unghiilor nu ține deloc, pot exista diverse motive. Dacă vârful se ridică după un timp scurt, unghia naturală fie nu este suficient degresată, fie vârful a fost lipit cu bule.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.