Politia italiana a arestat in noaptea de miercuri spre joi un roman acuzat ca a violat duminica o turista australiana, in apropiere de Colosseumul din Roma.

Eduard Oprea (40 de ani), fara domiciliu fix, a fost identificat datorita declaratiei victimei si a fost inculpat de violente sexuale cu circumstante agravante. Fortele de ordine au gasit asupra romanului si o suma de bani pe care o furase de la turista.

Oprea nu a opus rezistenta in momentul arestarii si se afla in prezent in inchisoarea Regina Coeli din Roma, scrie News.ro.

Potrivit Il Messaggero, romanul s-a intalnit cu australiana de 49 de ani intr-un bar din apropiere de Colosseum. “Duminica am organizat o petrecere cu muzica latino-americana. Turista din Australia a dansat tot timpul chiar cu acel tip (agresorul – n.r.). Este un roman de circa 40 de ani care vine des la noi, sa bea o cafea si sa manance ceva. Parea sa fie ceva intre ei si i-am vazut plecand imrepuna, pe la 2 noaptea”, a povestit un barman, Victor.

El a fost audiat de politisti, care i-au aratat imaginile de pe camerele de supraveghere. „Cand mi-au aratat agentii (victima – n.r.), mi-am amintit bine de ea, am recunoscut-o. Saraca, imi pare rau pentru ce s-a intamplat”, a adaugat el.

Femeia spune ca nu stia sa ajunga din bar la hotelul unde era cazata si ca romanul s-a oferit sa o ajute.

Potrivit anchetatorilor, dupa ce a plecat din bar, turista a fost trasa intr-un loc intunecat, batuta, jefuita si violata. Este posibil ca, la un moment dat, romanului sa i se fi alaturat un complice, dar declaratiile victimei sunt contradictorii, pentru ca femeia este inca in stare de soc.

Turista a fost apoi abandonata. Ea a fost vazuta de un trecator, care a chemat ambulanta. Femeia a fost dusa la spital, cu traumatism cranian, ruptura de sept nazal, precum si echimoze la nivelul fetei, pe maini si pe picioare. Viata sa este in afara oricarui pericol.

Citeste si:
Austria menține dreptul de veto pentru aderarea României la Schengen
Austria menține dreptul de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.