Criza de la Spitalul Floreasca din Bucuresti s-a incheiat, joi la pranz, cand medicii de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) si-au retras demisiile, dupa ce au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele lor vor fi rezolvate.

Initial, miercuri, 17 din cei 31 de medici primari si specialisti de la UPU Floreasca si-au dat demisia pe motiv ca nu se mai inteleg cu managerul spitalului Sorin Pana, acuzat ca se poarta abuziv si ca din cauza lui unitatea a ramas fara medicamente, iar seara au avut loc discutii cu ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.

Acesta a asigurat cadrele medicale ca s-au gasit solutii pentru problemele lor, iar, ulterior, managerul Sorin Paun si-a depus demisia.

Joi dimineata, insa, Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si seful UPU Floreasca, a spus ca plecarea lui Paun de la conducere nu inseamna rezolvarea problemelor cu care se confrunta unitatea sa.

Drept urmare, medicii au continuat protestul, asa ca pana joi dimineata 22 de cadre medicale isi semnasera demisiile, iar alti doctori si asistenti urmau sa faca acest lucru.

La scurt timp, insa, medicii au anuntat ca isi vor retrage demisiile, spunand ca au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele lor, adica lipsa medicamentelor si comportamentul neadecvat al conducerii, vor fi rezolvate, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.