Social 2 August 2016 13:15
Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in tara in 9 august, la ora 15.15, si va fi transportat la Castelul Peles, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sambata va fi depus in Piata Palatului, pe un catafalc. Inmormantarea va avea loc sambata, 13 august, la ora 15.00, intr-o ceremonie privata, la Curtea de Arges.

Casa regala a anuntata ca marti, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale, a reprezentantilor institutiilor statului si a membrilor Casei Majestatii Sale Regelui. Presa va avea acces la ceremonie, nu si publicul.

De marti, 9 august, ora 17.00, pana miercuri, 10 august, ora 18.30, corpul neinsufletit al Reginei va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles. In acest rastimp, Custodele Coroanei si Familia Regala vor fi prezenti la Sinaia. Programul vizitei oficialitatilor pentru a transmite condoleante la Castelul Peles, in ziua de miercuri, 10 august, este urmatorul: orele 10.00 - 12.00 - reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai organizatiilor Internationale; orele 12.00 - 14.00 - reprezentantii institutiilor statului; orele 14.00 - 16.00: Institutia Prezidentiala, Presedintia Republicii Moldova, membrii Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului Romaniei si Parlamentului Republicii Moldova; orele 16.00 - 18.00: reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale credintei.

Publicul si presa nu vor avea acces in Holul de Onoare pe durata sederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Miercuri, 10 august, in cursul serii, corpul neinsufletit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). Ceremonia va avea caracter privat. Publicul si presa nu vor avea acces.

Joi, 11 august, si vineri, 12 august , de la ora 8.00 la ora 22.00, toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este libera. Accesul presei este permis.

In ziua de sambata, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, chiar in fata palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Accesul presei este liber.

Citeste si:
Soția lui Mihai Petre, secretul unui trup de invidiat la 41 de ani....
Soția lui Mihai Petre,...

La ora 11.30, sicriul va fi asezat in masina mortuara.

De la ora 11.35 la ora 12.00, cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12.00 - 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

La ora 15.00, in ziua de sambata, 13 august 2016, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges. Presa va avea acces in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Citeste si:
Marile personalitati din Romania care ne-au parasit in 2016
Marile personalitati din...

Ceremonia se va desfasura in doua parti: ora 15.00 - 15.50, in fata Noii Catedrale; ora 15.50 - 16.10, ceremonia religioasa a ingroparii, in Noua Catedrala, scrie News.ro.

Presa va avea acces la Aeroportul Otopeni, in Sala Tronului de la Palatul Regal (joi si vineri, la orele mentionate), in Piata Palatului Regal din Calea Victoriei si in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Presa nu va avea acces la Castelul Regal Peles. Prezenta presei nu va fi permisa in incinta Noii Catedrale, nici inainte, nici pe parcursul ceremoniei de ingropare. Noua Catedrala nu va putea fi vizitata in primele 7 zile dupa inmormantare.

Carti de condoleante sunt deschise, incepand de marti, la Castelul Peles, la Palatul Regal (Calea Victoriei) si la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleante pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Citeste si:
Tanara din Constanta care a murit la Londra, inmormantata
Tanara din Constanta care a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.