Social 23 Iunie 2016 10:45
Pasajul trebuia finalizat pana in 30 iunie acest an, in caz contrar urmand sa se piarda finantarea europeana de 18,9 milioane de euro.

Gradul de finalizare al lucrarilor este de 63% in prezent, astfel ca pasajul nu va fi finalizat pana la data prevzuta in actul aditional al contractului de finantare, iar in aceste conditii finantarea europeana pentru acest proiect se va pierde, scrie mediafax.

Lucrarile au fost intarziate din pricina avizelor gresite emise de furnizorii de utilitati, care nu au stiut exact pe unde trec propriile retele subterane.

Gabriela Firea anuntase anterior, in urma unei vizite la santierul pasajului de la Piata Sudului, ca termenul de executie a pasajului de la Piata Sudului a fost decalat pentru finalul lunii martie 2017,insa a primit asigurari din partea constructorului ca va fi finalizat pana de Craciun.

”S-au facut greseli de catre toti cei implicati. Trebuie sa invatam din aceste greseli si sa nu le repetam. Furnizorii de utilitati nu au stiut exact care sunt traseele cablurilor si tevilor, Primaria nu a urmarit indeaproape lucrarile, iar constructorul a asteptat pana s-au deviat toate utilitatile, nu s-a avansat cu alte lucrari. Cum se intampla in multe situatii de acest gen, lipsa comunicarii e sursa tuturor problemelor. Banii sunt alocati de Consiliul General, dar nu se pot face plati pentru ca antreprenorul nu a emis documentele justificative pentru achitarea sumelor datorate. Din aceste motive termenul de executie a fost decalat pana la finalul lunii martie, anul viitor. Dar am primit azi asigurarile ca, de Craciun, Pasajul Sudului va fi finalizat”, declara Gabriela Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.