Social 10 Iunie 2016 17:00
Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca termenul de executie a pasajului de la Piata Sudului a fost decalat pentru finalul lunii martie 2017, ea spunand ca a primit asigurari din partea constructorului ca va fi finalizat pana de Craciun. Pasajul trebuia finalizat pana in 30 iunie acest an, in caz contrar urmand sa se piarda finantarea europeana de 18,9 milioane de euro.

Firea anunta, intr-un comunicat de presa, ca a facut o vizita la santierul pasajului de la Piata Sudului, ea aratand ca lucrarile sunt realizate in proportie de 60%.

”S-au facut greseli de catre toti cei implicati. Trebuie sa invatam din aceste greseli si sa nu le repetam. Furnizorii de utilitati nu au stiut exact care sunt traseele cablurilor si tevilor, Primaria nu a urmarit indeaproape lucrarile, iar constructorul a asteptat pana s-au deviat toate utilitatile, nu s-a avansat cu alte lucrari. Cum se intampla in multe situatii de acest gen, lipsa comunicarii e sursa tuturor problemelor. Banii sunt alocati de Consiliul General, dar nu se pot face plati pentru ca antreprenorul nu a emis documentele justificative pentru achitarea sumelor datorate. Din aceste motive termenul de executie a fost decalat pana la finalul lunii martie, anul viitor. Dar am primit azi asigurarile ca, de Craciun, Pasajul Sudului va fi finalizat”, declara Gabriela Firea.

Ea sustine ca in perioada imediat urmatoare ii va convoca la Primarie pe toti cei implicati in acest proiect, pentru a iesi din acest blocaj.

”De asemenea, voi dispune ca un reprezentant al Primariei sa fie prezent in permanenta pe santier pentru a supraveghea lucrarile si pentru a interveni imediat daca apar alte obstacole. Voi fi si eu prezenta pe santier cat de des posibil”, mai arata Firea.

In mai multe randuri, primarul general interimar, Razvan Sava, a dat asigurari ca lucrarile la pasaj vor fi finalizate pana la 30 iunie.

Primaria Municipiului Bucuresti preciza in 30 mai ca gradul de realizare a proiectului a ajuns, la 1 iunie, la 80%, fata de 21% la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

Pasajul subteran de la Piata Sudului ar trebui sa fluidizeze circulatia intr-una dintre cele mai aglomerate intersectii din Capitala pentru ca va face o legatura directa intre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile. Lucrarea subterana va avea o lungime de 85 de metri si inaltimea de cinci metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate, scrie News.ro.

Citeste si:
Un bărbat a decedat după ce a căzut de pe un pasaj din Sectorul 4...
Un bărbat a decedat după ce a...

Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro. Lucrarea trebuia finalizata pana in 10 decembrie 2015, iar daca nu se respecta noul termen, 30 iunie 2016, se va pierde finantarea europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.