Social 28 Martie 2016 11:28
Peste 100 de persoane sunt izolate in Pitesti.

Cele circa 40 de familii de pe strada Zamfiresti, din Pitesti, au ramas izolate, dupa ce, sambata seara, drumul s-a rupt. Pentru ca paraul care trece prin zona eroda in permanenta strada, oamenii spun ca au solicitat ajutor autoritatilor inca din 2010. Ei afirma ca au primit promisiuni, dar drumul s-a rupt inainte sa inceapa demersurile pentru consolidarea acestuia. Atat conducta de gaze, cat si retelele de apa si canalizare sunt in pericol sa se sparga. Cei circa o suta de pitesteni care sunt izolati spun ca, pentru a ajunge in oras, sunt nevoiti sa mearga prin padure, pe un drum neamenajat. Anul trecut, locuitorii de pe strada Zamfiresti au solicitat din nou autoritatilor locale sa consolideze strada aflata in pericol de distrugere din cauza viiturii.

"Drumul nu mai e practicabil. Daca atunci cand mergeam pe drumul acesta ma rasturnam cu masina, ce ar fi spus cei din Primarie? (...) Din 2010, am sesizat si i-am rugat sa consolideze drumul. In 2015 mi-au promis ca in planul 2016 vor face consolidarea. Am intrebat cand in 2016. Mi s-a raspuns ca n-a fost o promisiune ferma. O asa glumita, Doamne fereste! Cine face o asemenea porcarie, sa promita si apoi sa spuna ca n-a fost o promisiune ferma?! Astia se joaca cu cuvintele! Isi bat joc de noi! Iertati-ma, dar ei nu sunt consilierii oamenilor. Nu merita sa stea in Primarie. (...) S-a daramat drumul. Le-am tot spus <faceti drumul, pentru ca avem conducta de gaze si daca explodeaza, se intampla o nenorocire>. Sunt conductele de apa si canalizare. Daca se rupe strada, va costa mai mult, le-am zis. Nu i-a interesat. De ce n-au alocat bani, ca erau fonduri europene? I-au bagat in borduri, ca acum vin alegerile. Strada s-a rupt. As vrea sa stiu in cat timp se apuca de lucru. Exista un drum adiacent, prin padure, dar nu putem merge, sunt gropi extraordinar de mari. De ce de cand s-a rupt drumul n-au putut sa puna pietris in gropi? Noi pe unde circulam?", a declarat Stefan Ropcea, unul dintre pitestenii care locuiesc pe strada Zamfiresti.

"Eu sunt bolnava.Constant mi se face rau si am nevoie de medic. Cum o sa ajunga la mine? Acesta e drumul principal pe unde ar trebui sa poata intra ambulanta. Nu numai pentru mine, ci si pentru oamenii care fac dializa. E un baiat aici in zona care face dializa la doua zile. Ce se va intampla cu el?", a intervenit o alta localnica.

Nemultumit este si patronul unei macelarii din zona, a carei afacere nu poate continua fara accesul la strada: "De cand e strada inchisa, eu ocolesc foarte mult, cam de trei ori distanta pe care o parcurgeam pana acum. Drumul pentru mine e foarte important. Nu pot ajunge la firma, imi pierd afacerea!"

Oamenii sunt nemultumiti de nepasarea autoritatilor, care spun ei, i-au lasat sa se descurce cum pot: "Trebuiau sa puna macar o balustrada, sa nu cada copii in parau. Au venit de la firma furnizoare de gaze si au batut 3 tevi, sa nu fuga pamantul la vale si gata, s-au multumit cu atat. La revedere! Au mai venit doi reprezentanti, unul de la ADP si altul de la primarie. Erau cu mapa. Au inchis drumul si ne-au lasat sa ne descurcam cum putem. Acum suntem sinistrati. In jur de 40 de familii suntem afectate".

Citeste si:
Educatoare din Pitești, reținută după ce a lovit mai mulți copii la...
Educatoare din Pitești,...

Autoritatile promit sa mearga, luni, la fata locului si sa gaseasca o solutie pentru localnicii din Zamfiresti, relateaza MEDIAFAX.

"In aceasta dimineata o sa mergem cu specialisti acolo, sa vedem ce solutii hotaram. Situatia strazii Zamfiresti e asa din cauza ploilor. Au mai fost strazi prabusite in Pitesti, unde s-a intervenit cu solutii tehnice evoluate. La Zamfiresti sambata s-a rupt strada, iar azi mergem acolo!”, a declarat viceprimarul Pitestiului, Cornel Ionica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.